keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

Elokuvia

Annanpa tässä arvosanat muutamalle viime aikoina dvd:ltä katsotulle elokuvalle.

Stranger in you
Alkuperäiseltä nimeltään tämä leffa on The Brave One, miksi sitä on sitten Suomessa markkinoitu toisella englanninkielisellä tittelillä? Ylittää minun ymmärrykseni. Kyseessä on Jodie Fosterin tähdittämä ja Neil Jordanin ohjaama leffa naisesta, joka ottaa oikeuden omiin käsiinsä sen jälkeen kun hänen miehensä kuolee väkivallan uhrina. Ihan ok leffa, muttei silti jäänyt mitenkään erityisesti minun mieleeni. Kolme tähteä.

Michael Clayton
Michael Clayton


Michael Clayton
Oscar-ehdokkuuksia (ja Tilda Swintonhan sai roolistaan naissivuosa-Oscarin) saanut thrilleri, pääosassa George Clooney. Tällaiset lakitoimistotarinat eivät oikein ole minun genreäni, joten en hirveästi innostunut, vaikka leffa oli ihan hyvin toteutettu. Kolme tähteä tällekin.Hitman
Hitman


Hitman
Hitman-pelisarjaan perustuva actionpätkä (pahiksia eliminoivia) salamurhaajia liukuhihnalla kasvattavan organisaation edustajasta agentti 47:sta ja eräästä tämän missiosta. Pelielokuvat eivät useinkaan ole kovin onnistuineita, ja Hitman-fanina olinkin vähän peloissani siitä, että onko tämäkin nyt vesitetty. Mutta kyseessä lienee silti parhaita pelileffoja - johtuneeko siitä että ohjaaja on ranskalainen eikä jenkki? Timothy Olyphantkin teki ihan hyvän roolisuorituksen pääosassa, vaikka aiemmin näkemieni kuvien perusteella tätäkin vähän arastelin. Kysymys jota olen jo aiemmin pohtinut on että miksi tatuoida viivakoodi kaljuun päähän? Eikös se ole vähän turhan huomiota herättävää tyypeille, jotka haluavat pysyä huomaamattomina? =) Kolme ja puoli tähteä.

Senkin uhalla että lukijani pitävät minua outona ja äärimmäisen kieroutuneena, ilmoitan että aion tänään mennä katsomaan unkarilaisen Taxidermia -elokuvan. Siitä enemmän myöhemmin.

4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kiva kun laitoit elokuva-arvosteluja. En ole nähnyt vielä mitään noista kolmesta ja ajattelin, että kaksi ensimmäistä voisin katsoa, vaikkeivät ne ole ihan minunkaan lajityyppiä.

Harmittaa kun Jodie Foster menee näyttelijänä hukkaan kun hän tekee aina samantyylisiä rooleja.
Ja vaikka George Clooney on karismaattinen tyyppi niin hänen elokuvansa ovat aina hieman tylsiä aiheiltaan. Tai usein sellaisia, että ne eivät täällä pallonpuoliskolla oikein aiheiltaan kiinnosta.
Ja tuon viimeisen jätän väliin ihan vaan kun ei kiinnosta pelimaailmat..

Mutta mikäs se unkarilainen onkaan, kerrohan?

-Anne- kirjoitti...

Taxidermia oli erittäin... sanoisinko lihaisa ja inhorealistinen. Sulattelen sitä vielä hetken ennen kuin annan lopullisen arvioni.

Sooloilija kirjoitti...

Nyt vasta huomasin, että olit laittanut taxidermiaan linkin; juu en halua nähdä tai en voi katsoa tuontyylisiä elokuvia; näkisin painajaisia viikkotolkulla. Ihan oikeesti.

-Anne- kirjoitti...

Kyllä herkemmille voi tullakin painajaisia. Mutta oli se kaiken kaikkiaan taiteellisesti tehty teos.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails