perjantaina, lokakuuta 24, 2008

Ihmettelen vain tämän päivän uutisia

Muutama reaktio Ilta-Sanomien tämänpäiväisiin uutisiin:

Ampui itseään vahingossa kesken puhelun
- Heebolle on postuumisti myönnettävä Darwin Award-palkinto. Naapuri kehui poikaa älykkääksi. Älykkyys ja fiksuus ei näköjään mahtunut samaan päähän.

BB: Oho, Tuuli hoiteli molemmat miehet!
- En ole koskaan ymmärtänyt miksi joku maksaisi ympärivuorokautisesta BB-kanavasta. Mutta jos siellä tällaista laatuviihdettä tarjotaan, niin kai joku ilman omaa elämää oleva peräkammarin poika saa siitä jotain ihmeteltävää. Peiton heiluntaa seuratessa on hyvä tehdä omia käsitöitä.

Lapset tappoivat kenguruvauvan eläintarhassa
- Toivottavasti pistävät kersat hoitoon. Mutta tuskinpa tuollaisista häiriintyneistä yksilöistä koskaan tulee yhteiskuntakelpoisia.

Idols-Wellun laulut on laulettu - putosi jatkosta
- Tämä oli kyllä minunkin mielestäni yllättävää. Toki Wellu otti riskin esittäessään kahtena viikkona peräkkäin hitaan biisin, mutta teki hän kyllä paremman suorituksen kuin Kalle, jonka versio loistavasta Rebell Yellistä sai niskakarvani pystyyn. (Saanen muuten tähän väliin huomauttaa, että molemmat pojat ovat minun mielestäni varsinaista silmäkarkkia...) Suomen kansa on arvaamatonta.

Ja loppuun vielä yksi poiminta Iltalehden uutisoinnista:

Robottilaumat ihmisjahtiin
- Ovatkos ne nyt ihan tosissaan siellä Ameriikassa? Varsinaista Terminator-meininkiä... mistä tulikin mieleeni että täytyypä katsastaa kohta Subilla alkava sarja Terminator: Sarah Connorin aikakirjat. Toivottavasti ei ole ihan susi.

4 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Ovatko jotkut lapset todellakin tappaneet kengurunpoikanen? Sairasta touhua, lastenkotiin vaan.

Wellun putoaminen ihmetyttti muakin, kuka muu tahansa olisi mieluummin saanut pudota (no, Pete on soma, hän voi jäädä...). Saas nähdä, kuka tänä vuonna voittaa, ketään ennakkosuosikkia mulla ei vielä ole. Tyttöjen kuopus Jaana on upeaääninen, mutta liian nuori.

Sooloilija kirjoitti...

Jotkut näistä otsikoista ovat sellaisia, ettei tee enempää mieli lukeakaan, kuten juuri tuo kenguru-uutinen, niin surullista.

Mutta tuo ensimmäinen otsikko herätti kyllä vähän vinoa hymyä ja hyvin kommentoit uutista. Tilanteen kun kuvitteli mielessään niin pistihän se naurahtamaan..

Otsikointi iltapäivälehdissä on kyllä käynyt aika raisuksi. Lapsenikin lukevat usein näitä otsikoita. Pitäisi suojella lapsia yleensäkin tietyiltä uutisilta, mutta miten voit.. Pimennossa ei voi elää..

Tintti kirjoitti...

Näin aikuisena olen vihdoin oppinut suojelemaan itseäni, jos muita en pystykään suojelemaan mediasaasteelta. En katso telkkaria, joten valtaosa viikko- ja iltapäivälehdistä ei aukea mulle ollenkaan. BB:tä seurasin Hollannissa suessani puoli kautta (mega-bore), Idols nyt vaan ei ole mun juttu ihan jo formaattinsa takia. Uutiset luen netistä tai kuuntelen radiosta, joka onneksi vielä on melko skandaalimössövapaa media. Sanomalehtiä voi hyvin lukea otsikkotasolla ja valita sitten ne jutut mitkä kiinnostaa. Oli aika helpottavaa, ja yllättävän helppoakin, päästä irti telkkarin orjuudesta. Se tapahtui ihan vahigossa, kun rakastuin eikä aika riittänyt enää muuhun kuin arkeen ja lempeen. Ei kaduta yhtään ja kaikki paluuyritykset TV:n orjaksi ovat kariutunett nopeasti, kun yksinkertaisesti vaan tylsistyn ihan uneen saakka alle vartissa enkä löydä toosasti yhtikäs mitään aikani tuhlaamisen arvoista. Sarjat ja leffat voi seurata muutakin kautta ja mielenkiintoiset dokkarit yleensä nekin putkahtaa irtomedialle ja nettiin saataville ennemmin tai myöhemmin. Mitä eläintenkiduttajiin ja -tappajiin tulee, niin kuolemarangaistus on sopiva muistutus siitä, miten luonnon kanssa tulee elää.

-Anne- kirjoitti...

Iines: Juu, aika uskomattomalta se kengurujuttu kuulosti...
Minulla ei ole vielä tytöistä ketään suosikkia, kukaan ei ole oikein jäänyt mieleen.

Sooloilija: Totta on että iltapäivälehtien otsikointi on välillä aika hurjaa. Ja oikein yrittämällä yritetään olla shokeeraavia... Tärkeä on varmaan puhua lapsille niistä jutuista mitä joutuvat näkemään.

Tintti: Television tarjonnan laatu vaihtelee kyllä huimasti. Sieltä tulee paljon käsittämätöntä soopaa, mutta toisaalta myös hyvinkin mielenkiintoisia dokkareita. Ja onhan jotkut sarjatkin ihan laadukkaita. Ennen katselin aika paljon erilaisia sarjoja, mutta nykyään olen selvästi vähentänyt katselua - mutta toisaalta töllö on usein päällä ihan vain taustamölynä. Pitäisi siitäkin yrittää päästä eroon.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails