tiistaina, lokakuuta 21, 2008

Miksen mää koskaan...?

Myönnetään, en ole mitenkään erityisen valveutunut mitä tulee lainsäädäntöön, etuuksiin yms - yleensä havahdun vasta siinä vaiheessa kun tajuan että tilanne ei ole minulle edullinen.

Olen jo pitkään mielessäni kironnut sitä, että minulle ei ole kertynyt eläkettä alle 23-vuotiaana tehdyistä töistä. Silloin nimittäin minulla oli pisin työrupeama ennen opiskeluelämään siirtymistä. Epistä. Mikä hemmetin periaate se semmoinen on? Pikkuhiljaa olin alkanut jo nielemään katkeruuteni ja alistumaan kohtalooni, kunnes vuonna 2005 päätettiin että siitä lähtien eläkettä alkaa kertyä 18-vuotiaasta saakka. Mutta eihän se tietenkään päde takautuvasti, joten meikäläisen sukupolvi jää nuolemaan näppejään. Pirskales.

Eilen minulle vasta valkesi, että minähän joudun nuolemaan näppejäni entistäkin enemmän. Vuodesta 2005 lähtien myös tutkintoon johtavasta opiskelusta on kertynyt eläkettä. Ihan kiva - muille. Minä nimittäin valmistuin maisteriksi 2003, ja vuonna 2006 suoritetusta lisensiaatintutkinnosta ei tietenkään saa penniäkään. Tack för ingenting taas kerran.

Pakko siis todeta että olen syntynyt liian aikaisin. Mutta onneksi minulle on sentään kertynyt eläkettä työttömyyskorvauksista - pieni valonpilkahdus sekin. Mutta harkitsen silti eläkesäästämisen aloittamista. Kuka tietää saako minun sukupolveni senttiäkään kun se aika koittaa.

3 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Jokaiselle osuu asioita, joissa on väliinputoaja. Jos se yhtään lohduttaa, niin esimerkiksi minun työansioni alle 23-vuotiaana ovat olleet minimaaliset eikä niistä ole eläkkeen kannalta mitään hyötyä. Eläkesäästämistä kannatan ja olen kohta 10 vuotta laittanut pienen summan säästöön. Veroahan siitä joutuu eläkkeellä maksamaan, mutta saa siitä sentään vähän ylimääräistä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tarjottiin myös eläkesäästötiliä vai mikä lie systeemi oli. Sanon vaan, että kannattaa vähän googlailla, ennen kuin lähtee laittamaan nimeä mihinkään alle...

K.

-Anne- kirjoitti...

Iines: pessimisti kun olen, niin luulen että tulen olemaan väliinputoaja siinäkin vaiheessa kun joku päättää että eläkkeitä ei enää makseta....

K.: Kannattanee tarkastaa parhaat vaihtoehdot ennenkuin ryhtyy mihinkään. Täytyy ottaa projektiksi.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails