lauantaina, lokakuuta 04, 2008

Musiikkimeemi, osa 1

Blogista Enimmäkseen harmiton bongasin sen verran hauskan meemin että päätin tarttua siihen.
Homma menee näin:
1. Avaa Winamp/Windows media player tai muu vastaava.
2. Laita random (sekoitus, shuffle) päälle.
3. Kirjoita 50 ensimmäistä randomilla tullutta, vaikka ne olisivat kuinka noloja.
4. Kirjoita lyhyesti joitakin muistoja/ajatuksia jokaisen biisin alle.

Tästähän voi saada aikaan vallan mukavia muisteloita, joten iTunes shufflelle ja eikun hommiin:

1. Les Rita Mitsouko: Rendez-vous avec moi-même
Hassua, että meemin ekassa biisissä esiintyy sana même - mitä sitten tarkoittaneekaan, minä en osaa ranskaa. Tämä bändi on minulle aika uusi tuttavuus, hankin levyn, koska halusin itselleni Serj Tankianin kanssa tehdyn Terminal Beauty-kappaleen, jonka olenkin joskus esitellyt. Tykkäsin muuten lopustakin levystä, ja voisinkin tutustua bändin muuhun tuotantoon. Ranska on hieno kieli. (Kuuntele)

2. Isaac Hayes: Run Fay Run.
Tämä biisi on Kill Bill -elokuvan soundtrackilta. Loistava elokuva, ja loistava soundtrack - Tarantinolla on kyky valita sopiva elokuvamusiikki. Isaac Hayesia en ole muuten paljon kuunnellut. (Kuuntele)

3. David Bowie: Dodo
Bowien 70-luvun alun tuotantoa, kappale löytyy bonuksena Diamond Dogs cd-julkaisulta. Diamond Dogs kuuluu muuten mielestäni Bowie-albumeiden top 3-listalle. Olen ollut kahdella Bowie-keikalla, joista Provinssikeikka v. 2004 (kai se silloin oli?) oli aivan loistava, koska pääsin seuraamaan maestroa ihan lavan tuntumasta. Monen tunnin odotus vesisateessa kannatti. (Kuuntele)

4. Muse: Showbiz
Viimeinen keikka jolla olen ollut taisi olla Muse Helsingin jäähallissa aika täsmälleen vuosi sitten. Onpas siitä jo aikaa... Kerrassaan hieno bändi, muuta en voi sanoa. Tykkään etenkin barokkivaikutteisista sävelkuluista joita monesta biisistä löytyy. (Kuuntele)

5. Muse: Endlessly
Jaaha, että heitti kaksi saman artistin biisiä peräkkäin. Tämä on albumilta Absolution. Kaunis kipale. (Kuuntele)

6. MC Hammer: U Can't Touch This
Pitäisiköhän minun tässä kohtaa vähän hävetä? Tämä on tullut jonkun kasari-ysärikokoelman mukana. Video tanssineen ja liehuvine haaremihousuineen on kyllä klassikko!

7. Depeche Mode: Shouldn't have done that
Depeche Mode on kuulunut suosikkeihini 80-luvun lopulta lähtien, jolloin lukiokaverini sai minut innostumaan bändistä. Kolme kertaa olen ollut livekeikalla, kaksi kertaa Tukholmassa, ja viimeeksi pari (?) vuotta sitten Helsingissä. Tämä biisi on vuoden 1982 albumilta A broken frame. (Kuuntele)

8. Ozzy Osbourne: Dreamer
Heviballadiklassikko, varsinainen nojailubiisi. En ole mikään suuri Ozzy-fani, enkä ole varmaan koskaan kuullut kokonaista Ozzy-levyä. Teininä tuli kyllä heiluttua Bark at the moon-biisin tahtiin... (Kuuntele)

9. 51 koodia: Puu
Aina välillä kuuntelen myös suomenkielistä musaa. Tällä bändillä on joitain ihan kivoja kipaleita, tosin tämä Puu ei ole parhaimmistoa. En ole tätä itse asiassa montaa kertaa kuunnellut. (Kuuntele)

10. St. Germain: Montego Bay Spleen
Mitenköhän tätä kuvaisi... acid jazz, lounge... todellista chillailumusaa. Joskus pistän tällaista soimaan, himmennän valot ja rentoudun... Ai että, nyt tekeekin mieli laittaa levy pyörimään, sytyttää pari kynttilää ja ottaa lasillinen punaviiniä... (Kuuntele)

Pidän nyt taukoa, ja jatkan meemiä myöhemmin...

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails