sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Kerrassaan käsittämätöntä

Pari viikkoa sitten katsoin Pelkokerroin-ohjelmaa, ja se jäi vaivaamaan minua. Satuttuani eilen vaihtamaan neloselle Suomen pelkokerroin -ohjelman aikana minua alkoi vaivaamaan vielä enemmän, ja nyt on pakko avautua:

Siis se eläinrääkkäys on ihan käsittämätöntä! Pari viikkoa sitten näkemässäni jenkkiversion jaksossa suuri määrä sikoja oli tungettu pieneen häkkiin, ja kilpailijan piti rynniä monta kertaa sikalauman läpi kaukalolle ja takaisin. Mitenköhän paniikissa nekin sikaparat mahtoivat olla?

Eilisessä Suomi-versiossa näkemässäni kohdassa kilpailija meni makaamaan lasiarkkuun, jossa oli kolme osastoa. Lokeroon, jossa pää oli, kaadettiin rapuja, keskivartalon kohdalle käärmeitä ja jalkopäähän kesyrottia. Kilpailijan piti sitten kaivaa käärmekasasta vihreät käärmeet ja heittää ne erilliseen astiaan. Se, mikä minua erityisesti etoo on rottien kohtelu. Rotat ovat älykkäitä eläimiä, enkä käsitä miten joku voi käsitellä niitä kuin esineitä - tunkea saavi pullolleen rottia ja kaataa ne läpinäkyvään lokeroon, jonka matalan seinän takana vaanii lauma rotan luonnollisia vihollisia eli käärmeitä! Rottaraukat olivat paniikissa sulloutuneet yhdeksi mytyksi mahdollisimman kauas käärmeistä, joista jokunen näyttikin jo luikertelevan reunan yli. Eikä se käärmeiden repiminen ja heittelykään ollut mukavaa katsottavaa.

Nelosen Pelkokerroin-sivulla tehtävää kuvaillaan äärimmäisen iljettäväksi. Kyllä, sitä se oli, mutta ei siitä syystä mitä tuotantotiimi tarkoittaa. Yhtään en sympatiseeraa niitä tyrkkyjä turhia julkkiksia jotka pistettiin tehtävää suorittamaan, en käsitä mitä heidänkin päässään liikkuu kun suostuvat olemaan osallisina moiseen eläinten käsittelyyn. Kerrassaan iljettävää!

En ole varma asian paikkansapitävyydestä, mutta luin jostain, että ohjelmaa kuvataan jossain Etelä-Amerikan maassa sen takia että siellä ei ole eläinsuojelulakeja juuri nimeksikään. Sitä en käsitä, miksi Suomessa saa televisiossa näyttää sellaista mitä täällä ei saisi kuvatakaan? Eikö ne tv-tyrkyt voisi tehdä vain sellaisia temppuja joissa ei kiusata eläimiä?

Eläinten rääkkäys viihteen nimissä on minusta tyrmistyttävää. Maailmassa on jo tällä saralla paljon korjattavaa: härkätaistelut, koiratappelut sun muut - pitääkö sitä sontaa vielä tuoda televisioonkin, parhaaseen katseluaikaan?

Tuollaista katsoessa herää kyllä aikamoinen ihmisviha. (Kai ne nettiä tarkkailevat poliisit kohta seisovat oveni takana...)

6 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ihan samaa mieltä olen kanssasi, ja katsoin eilisen Suomen Pelkokertoimen. Kiinnitin huomiota myös pelokkaisiin rottiin. Ohjelmasta jäi ikävä maku suuhun.

-Anne- kirjoitti...

Kyllä todellakin jäi, minä en katso enää...

Tintti kirjoitti...

Telkku on muutenkin mennyt ihan edesvastuuttomaksi paskaksi ja katson sitä hyvin hyvin hyvin hyvin satunnaisesti (noin pari kertaa vuodessa, ehkä, paitsi Teema-kanavaa toisinaan jopa kerran viikossa, hankin kiinnostavat sarjat ja dokkarit muuta kautta). Alkukodissa piipahtaessani näin Pelkokertoimen puffin ja sitten jonkun loppupätkän. Ihan törkeää. Amerikkalaisessa orkkiksessa toteutetaan ihan samaa eläinten kiduttamista mikä on tuomittavaa kaikin puolin, mutta suomisarjasta puuttuu vielä keveys ja huumorikin kokonaan, jota jenkkiversioon tuo mainio juontaja ja rääväsuukoomikko Joe Rogan (http://blog.joerogan.net/). Pelkokertoimen voisi toteuttaa tarpeeksi karmivasti ilman viattomien kidutustakin, vaikka perinteinen lihakoukussa riiputtaminen ja Wilhelm Tellin omenanpitelijä. Itsepähän sitä pyytävät, kun haluavat telkkariin.

-Anne- kirjoitti...

Tintti: Nimenomaan, mikseivät voi kiusata vain itseään?
Minua välillä ihmetyttää se, kuinka töllötarjonta on muuttunut niin tosi-tv-valtaiseksi. Ja ihmiset tekevät mitä tahansa päästäkseen hetkeksi turhaksi julkkikseksi...

Anne K-R kirjoitti...

Minua on viime aikoina vaivannut tosi paljon se, kuinka paljon eläimet joutuvat kärsimään ihmisten hallitsemassa maailmassa. Tekisi mieli tehdä jotain, mutten oikein tiedä, mitä. Tällä hetkellä en osaa tehdä muuta kuin pitää hyvää huolta omista koiristani ja linnuistani ja opettaa sukulaislapsille, että eläimiä tulee kunnioittaa ja kohdella nätisti.

-Anne- kirjoitti...

Ters, kaima!
Kyllä välillä surettaa niin...
Tänään rähähdin vähän töissä kahvitauolla kun oli puhe siitä, että joku on myymässä rotukissaa 400 eurolla. Sitä eräät kauhistelemaan, että kuinka kissasta voi niin paljon maksaa, kun niitä saa ilmaiseksikin.
Hiukan tulistuin ja huomautin siitä, että sen takia onkin niin paljon kodittomia kissoja kun niitä annetaan ilmaiseksi. Hemmetti soikoon!
Kyllä koirista vaan suostutaan maksamaan paljonkin...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails