sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Musiikkimeemi, osa 2

Hohhoijaa, ei olisi pitänyt eilen lähteä kaupungille, ainakin olisi pitänyt pukeutua paremmin. Flunssa ei tykännyt hyvää, ja yskin ja niiskutan yhä. Toivottavasti ensi yö ei mene yskimiseksi.

Sunnuntai-illan ratoksi jatkan eilen alkamaani musiikkimeemiä seuraavalla kymmenellä kipaleella:

11. Bruce Springsteen: Born in the USA.
Niin, koneeltani löytyy sellaisiakin biisejä, joista en varsinaisesti pidä - tämäkin kuuluu johonkin kasarikokoelmaan. Bruce ei ole koskaan herättänyt minussa minkäänlaisia tunteita - tällainen musiikki menee minulta yleensä ihan ohi, mutta onhan tämä biisi kieltämättä klassikko.

12. Tori Amos: Me and a gun
Tori on ehdoton suosikkini naispuolisista laulaja-lauluntekijöistä. Upea, persoonallinen punatukka. Tämä ilman säestystä esitetty laulu on riipaiseva, koska sen taustalla on karmea tarina: Tori joutui aikoinaan puukolla uhaten raiskatuksi. (Kuuntele)

13. George Michael: Cowboys and angels
Minähän yleensä toitotan, että pidän raskaammasta musiikista, mutta sitä ei tästä listasta kyllä näe =). Minulta löytyy myös George Michaelin best of -levy, jolta tämä biisi on. Ei lainkaan hassumpi, kiva jazzrumpukomppinen fiilistelybiisi. (Kuuntele)

14. Prince: Cream
Prince... the artist formerly known as Prince, vai mikä sen heebon artistinimi nykyään mahtaakaan olla? Tämäkin on joltain ysärikokoelmalta - minun suosikkini Princen biiseistä on kuitenkin When doves cry.

15. Dire Straits: Money for nothing
Haukoitus, kamalan tylsiä biisejä tämä nyt minulle lykkää. Kuten arvata saattaa, tämäkin on tullut jonkun kasarikokoelman mukana, sillä minä en oikeastaan pidä yhtään Dire Straitsista. Tämän videon kuitenkin muistan teinivuosilta.

16. Queens of the stone age: You think I ain't worth a dollar but I feel like a millionaire
No nyt tuli vähän enemmän vauhtia. Ostin Queens of a stone agen levyn muutama vuosi sitten alennusmyynnistä, ihan seikkailun vuoksi. On se ihan ok levy, mutta aika nopeasti loppuun kuunneltu.

17. David Bowie: Bring me the disco king
Tämä on paras biisi Deikan viimeiseltä albumilta. Mahtava jazzahtava chillailubiisi, jossa luottopianisti Mike Garson on tärkeässä osassa. Biisistä on muuten olemassa aivan loistava miksaus joka löytyy Underworld-soundtrackilta. Hei K., koskas taas otetaan häppää? Eikös se ollut niin että aina kun Miken kädet näkyy, niin otetaan huikat? =) (Kuuntele)

18. Type O Negative: My girlfriend's girlfriend
Vuonna 1996 kun olin juuri muuttanut Turkuun näin jossain musiikkiohjelmassa tämän videon ja tykästyin biisiin niin että piti hankkia koko levy. Solisti Pete Steel oli aikoinaan aika vetävä miäs, ja poseerasi mm Playgirl-lehdessä... Siitä vetävyydestä tänä päivänä en nyt sitten tiedä...

19. Lena Philipsson: Det gör ont
No tottakai minulta löytyy myös ruotsalaista schlaageria, euroviisufani kun olen! Jajamensan! Lena aloitti uransa euroviisukarsinnoissa joskus 80-luvun puolivälissä, ja tässä muutama vuosi sitten hän pääsikin edustamaan Ruotsia tällä kappaleella.

20. Enigma: Gravity of love
Musiikkia, jota taatusti kuulee jumppien rentoutusvaiheessa. Sopii siihen kuin nakutettu. Minulta löytyy Enigman ensimmäinen albumi vinyylinä - ajatelkaa, silloin joskus piti nousta vaihtamaan levyn puolta...

Noniin, nyt saa taas riittää tältä kertaa.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Moi!
Törmäsin tänne tuolta Blogilistan "kuka linkittää" -jutun kautta.
Pakko kysyä, että miten olet oikein tehnyt tuon jorinoiden aiheet -laatikon tuossa sivupalkissa?
Onko se joku itse säätämäsi, kun en Bloggerin jutuista löydä tuollaista hienoa...

-Anne- kirjoitti...

Heips, Tiina! Käyn pistämässä ohjeet kommenttilootaasi.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails