perjantaina, tammikuuta 16, 2009

Surkeiden sattumusten sarja

Olipas eilen päivä.

Aamulla vessasta paloi TAAS lamppu, mikä tietenkin haittasi aamutoimiani, koska en millään ehtinyt alkaa vaihtamaan uutta halogenipolttimoa. Sitten läksin junalla työmatkalle Helsinkiin, tiedotustilaisuuteen missä puhui sekä opetus- että kulttuuriministerit. Wallin teki hyvän vaikutuksen, mies vaihteli sujuvasti suomen, ruotsin ja englannin kielien välillä.
Tähän mennessä kaikki hyvin, mitä nyt vähän nälkä kurni vatsassa, kun en ollut syönyt kuin aamiaista ja pienen piirakkapalan, mitä tuolla tilaisuudessa tarjottiin.

Tilaisuuden jälkeen piti sännätä vauhdilla yhteen arkistoon, mutta totesin että olin ennen lähtöäni unohtanut tarkistaa osoitteen! Hyvä minä. Ei siinä sitten muuta kuin kavereille kilauttamaan ja apua pyytämään - periaatteessa tiesin kyllä osoitteen, mutten ollut varma asiasta, joten halusin tarkistaa etten sekoittanut sitä erääseen toiseen osoitteeseen... Sitten ajattelin kokeilla uutta reittiä, "jos vaikka pääsisi nopeammin" - ja höpöhöpö - koska Helsingin kadut eivät ole suoria, tein loppujen lopuksi ylimääräisen lenkin. Just.

Arkistokeikka oli tuottoisa, ja huomasin että voisinkin ehtiä neljän junaan. Ostin lipun, kävin hakemassa patongin matkaevääksi, katsoin missä vaunussa istumapaikkani on ja lähdin etsimään oikeaa laituria. Kun pari minuuttia myöhemmin olin nousemassa junaan, huomasin että lippuni on kadonnut! Käänsin taskuni nurin ja kaivoin laukun joka poimun, hyvä etten kurkannut sämpylän välistäkin, mutta lippu pysyi kadoksissa. Olin pistävinäni sen taskuuni lähtiessäni laiturille - mutta ilmeisesti olin tehnyt sen huolimattomasti ja lippu oli pudonnut maahan, ja joutunut sen kammottavan tuulen viemäksi. Siinä asemalaituria haravoidessa ehti jo junakin lähteä, eikä auttanut kuin mennä ostamaan uusi lippu seuraavaan junaan.

Siis ei voi olla totta! Yleensä olen hyvin huolellinen lippujen yms kanssa, ja tarkistan ehkä vähän neuroottisestikin moneen otteeseen että ovat hyvässä tallessa. Mutta nyt pääsi huomio herpaantumaan, ilmeisesti koska räpelsin samalla kännykkääni. Sinne meni 28 euroa taivaan tuuliin. Voitte arvata että ketutti.

Nuo VR:n hinnat ovat muuten nykyään ihan törkeitä! Pendolino Helsingistä Turkuun maksaa jopa 33 euroa! Ja junat senkun myöhästelevät (eivät onneksi ne joita minä olen käyttänyt), kärrymyynnissä on joka kerta tekninen vika joka estää kortilla maksamisen jne. Onneksi tämä oli työmatka, joten saan kuluni korvattua, paitsi tietysti sitä hukattua lippua... Ai että rupesi taas ketuttamaan.

6 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Voi, toivotaan, että viikonloppu sujuu ilman vastoinkäymisiä.

On kyllä kova lipun hinta noin lyhyeltä matkalta. 15 euroa sen pitäisi maksaa, korkeintaan.

Tinka kirjoitti...

Auts - tuohan on ko pahemmastaki elokuvasta :) Moukan tuuria, sanoisin.

Hyvää viikonloppua!
Yritin muistella, miten se vääntyy ruottiksi, mutta eipä tule mieleen tähän hätään :)

KirsiM kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
KirsiM kirjoitti...

Anne, menin maanantaina Tampereelle pendolinolla. Se kulki aikataulussa. Olin todella iloisesti yllättynyt.

Tintti kirjoitti...

Kaikki julkiset on nykyisin ihan törkeän hintaisia. Meiltä on bussipysäkille 2,5 km ja siitä Helsingin Kamppiin 67 km. Ekat kilsat saa körötellä omilla kulkuvälineillä ja lopuista joutuu maksamaan 10,70 eukkaa yhteen suuntaan. Yleensä bussi on kylmä ja rämisevä, sellainen eurooppalainen reject, jossa on kyltit flaamiksi ja joka ei afrikkalaisille enää kelvannut. Parempaa viikonloppua, toisinaan sen todella tuntee ansainneensa.

-Anne- kirjoitti...

Sooloilija: Juu, toivotaan. Tänään ei ainakaan sattunut suurempia kömmähdyksiä.

Tinka: Trevligt veckoslut! Ja sama suomeksi. =)

KirsiM: Hienoa että aikataulut pitää joskus. Niin paljon joutuu lukemaan myöhästelevistä junista. Itse matkustan harvoin, ja olen säästynyt moiselta.

Tintti: Näillä hinnoilla ei kyllä kannusteta yksityisautoilun vähentämiseen.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails