lauantaina, helmikuuta 28, 2009

Langattomuus on poikaa

Hankin eilen langattoman reitittimen voidakseni nauttia täysin rinnoin läppärin tuomasta vapaudesta. Pitkä tovi siinä meni, mutta nyt voin ylpeänä todeta että sain ihan itse asennettua kaikenmaailman salasanasuojaukset ja MAC-filtteröinnit ja vähensin lähettimen tehoa- ei uskoisi kenenkään ihan heti pääsevän verkkooni käsiksi. (Koputetaan puuta)
Verkkoa asentaessani huomasin että meidänkin talosta löytyy jonkun naapurin täysin suojaamaton verkko, johon olisi päässyt helposti käsiksi. Yllättävän usein sellaisiin törmää.

Nyt tunnen itseni melko nörtiksi: kotiverkossa on läppäri, pöytäkone (koska en ole vielä siirtänyt sitä syrjään), Xbox ja tarpeen vaatiessa vielä iPod touch. Ja Xboxin sai vielä toimimaan tietokoneen MediaCenterin jatkeena, mikä tarkoittaa sitä että voin katsella mediatiedostojani telkkarista kytkemättä mitään fyysistä piuhaa tietsikan ja töllön välille - oi tätä teknohuumaa. =)

Läppäri on tosiaan kiva jos haluaa löhöillä sohvalla ja samalla surffailla - mutta se vapaus vesittyy kun taloudessa on kissa, joka tahtoo könytä syliin, mieluiten näppäimistön päälle. En ihan mielelläni tahtoisi koneeseen kissankarvoja...

3 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hyvä! Onnea asennuksesta ja taidoista!
Langattomuus olisi kova sana täälläkin. Nyt kun hankin uuden läppärin, ei tässä koneessa itsessään kuulemma ole langattomuus-mahdollisuutta. Pitäisi olla joku kortti? Minen tajua niistä mitään, joten en ikinä saisi itse laitettua konetta langattomaksi. Joten pakko könöttää tässä samassa paikassa, huonossa asennossa..

Jospa joku päivä..

Tintti kirjoitti...

Langattomuus on hieno homma. Tiedostoja viuhahtele korvasta sisään ja islmästä ulos pitkin päivää. Mulla on ollut kotona langaton verkko siitä saakka kun tölli nousi harjakorkeuteen eli kuusi vuotta ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Kun nurkkiin on kerääntynyt neljä pöytäkonetta ja läppäri lukuisine oheislaitteineen (työjuttuja, juu nou) niin kaikki mikä toimii ilman piuhaa on pop. Joskus kylä mietityttää, miten kaikki nämä "aallot" vaikuttavat esim. omaan migreenialttiuteen tai vaikka noihin lemmikeihin, mutta kaipa se kaikki selviää joskus parin kymmenen vuoden kuluttua :D .

-Anne- kirjoitti...

Sooloilija: Joo, kaikissa ei ikävä kyllä ole verkkokorttia sisääänrakennettuna, että täytyy ostaa lisäosana. Mutta kyllä langattomuus kyllä helpottaa.

Tintti:
Sitä aaltojen vaikutusta minäkin olen vähän miettinyt... tulevaisuus näyttää...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails