keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Päästä oikea ystävä sisään


Kävin tänään vihdoin katsomassa ruotsalaisen elokuvan Låt den rätte komma in, eli Ystävät hämärän jälkeen. Pidin siitä todella paljon. Elokuva perustuu John Ajvide Lindqvistin romaaniin, ja se on tätä nykyä luettava-listallani.

Elokuvaa on kehuttu kauniiksi, eikä syyttä. Kuvaus oli tehty ajatuksella, ja tunnelma oli miellyttävän rauhallinen. Todella erilainen vampyyrielokuva, joka myös on elokuva koulukiusaamisesta ja ystävystymisestä. Nyt on sekin päivä nähty että Anne kehuu lapsinäyttelijöitä, pidin etenkin vampyyrityttöä esittävän Lina Leanderssonin tulkinnasta.

Tämän tahdon katsoa toistamiseen - jättebra!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ollutkin hyvä! Itse luin kirjan ensin ja se oli kyllä loistava.. Jenkit ovat tekemässä tästä OMAA versiota. Saat vapaasti huutaa nyt kurkku suorana sillä itse kirosin ameriiiikkalaiset tämän kuultuani alimpaan...

-Anne- kirjoitti...

siitä amerikkalaisversiosta tulee varmaan ryminää ja ryskettä täynnä oleva kohellus... sehän on niitten tyyli... prk...

Nelle kirjoitti...

olen lueskellut joululahjaksi saamaani Stephenie Meyerin kirjasarjaa jossa on myös vamppyyrinäkökulmaa. Siinä elokuva on ilmeisesti heikko, mutta itse kirjoissa on sellaista pottermaista keveyttä ja helppolukuisuutta - olen monena iltana unohtunut sohvankulmaan vaan lukemaan ja lukemaan... huomatakseni yön hiipineen kaupungin ylle :)

-Anne- kirjoitti...

Nelle: En ole noitakaan lukenut. Elokuvaakaan en ole viitsinyt katsoa, kun vaikutti niin "teiniltä". Tosin, olenhan katsonut myös Potterleffat, vaikkeivät nekään kovin "aikuisia" ole... =)

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails