tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Aika vaihtaa maisemaa

Kotonani on tätä nykyä (onkos tuo muuten yhdyssana vai ei?) meluhaittoja.

a) Naapurin kersa on kasvanut sellaisiin mittoihin, että ylettyy pianon koskettimiin. Olin tosi iloinen kun tänä aamuna heräsin plink plonk -ääniin...

b) Talossamme on tehty hissiremontti. Ennen remppaa kehuttiin, että sen jälkeen käytössämme on entistä turvallisempi ja hiljaisempi hissi. Bullshittiä. Turvallisuudesta en tiedä, mutta sen tiedän että äänekkäämpi se on. Laite pitää ihan hirveää kolinaa, minkä minä kuulen hyvin selvästi, koska hissi on eteisen seinäni takana. Kaiken kukkuraksi se sanoo PING kun se saapuu kohdekerrokseen. Ja kun ottaa huomioon että minä asun alimmassa kerroksessa, mihin usein tilataan hissi, niin... no onneksi tuo rimpautus ei sentään kuulu hirveän kovaa, että heräisin siihen tai jotain.

Nämä haitat huomioon ottaen on erittäin hienoa että pääsen parin kuukauden päästä muuttamaan. Mainitsinkin tästä jo pikaisesti joskus aiemmin. Minua alkoi kyrsiä pieni keittokomero joka täyttyy heti kun keittää kupin teetä, ja johon ei mahdu tiskikonetta, ainainen tilanpuute ja ikkunan ulkopuolella möllöttävä katulamppu. Muutan suureksi ilokseni saunalliseen 58 neliön ylimmän kerroksen kaksioon, kulmahuoneistoon, missä seinänaapureita on vain yksi, ja sekin niin fikusti että naapurin kylppäri on keittiöni takana. Eikä hissikään ole missään lähellä.

Uusi asunto ei kuitenkaan sijaitse yhtä lähellä keskustaa kuin nykyinen, mutta jotain uhrauksia on tehtävä elintilan eteen. Bussilla kummiskin pääsee hyvin, ja kesällä fillarilla. Ainakin tavoitteena olisi kulkea pyörällä, kunhan ei vaan sada.

Ennen muuttoa täytyisi tehdä asunnosta vähän viihtyisämpi, joten luvassa on mm. tapettien repimistä ja seinien maalaamista. Siinä mukavaa hommaa kevätilloille. Viime aikoina olen suurinpiirtein nähnyt unta värikartoista - mikä väri mihinkin huoneeseen? Nykyään yksi olohuoneeni (=makuuhuoneeni = ruokahuoneeni = työhuoneeni) seinistä on terrakottasävyinen, ja pidän siitä kovasti. Ehkä pitäydyn vanhassa tutussa värissä, etenkin kun olen äsken ostanut siihen sopivan matonkin. Makuuhuoneeseen olen miettinyt tämän blogipohjan vihreän sävyistä tehosteseinää, mutta sitä harkitsen vielä. Keittiön seinäkin kaipaa muodonmuutosta, koska se on nyt vaaleansininen. Helmiäispinta voisi olla vähän hauska...

Asunnon vapautumiseen on vielä aikaa, mutta minä aloitan suunnittelun ajoissa. Huomenna on todennäköisesti tiedossa reissu Bauhausiin ja Ikeaan. Täytyy hakea värilastuja, koeistua sohvia jne jne. Sohva onkin muuten yksi murheen aihe. Olen ajatellut luopuvani vanhasta kirpparisohvastani ja ostavani oikein vuodesohvan. Haaveena olisi tummanruskea sohva, joka sointuisi värimaailmaani - mutta sitten on Pico. Tuskanhiki nousee pintaan kun ajattelen miljoonia hienoja punertavia karvoja ruskealla kangassohvallani. Millä minä sen muka puhtaana pidän? Täytyykö nostaa panoksia ja ostaa nahkasohva?

Elukat ovat kivoja, mutta voivat myös aiheuttaa monenlaista päänvaivaa...

Rub my belly


Ylempi kuva A30_Tsitika on Flickr. Täsmälleen minun värini...

5 kommenttia:

Tinka kirjoitti...

Vähän viiveellä, mutta sanonpa kumminki, että täällä plökissä näyttää nykyään tosi pirteältä! Kiva juttu!

Ja mitä muuttouutisiin tulee, niin taputapu! Sulla tulee olemaan tapahtumarikas kevätki :)

Jos osaisin päättää, mitä omassa kotona tehtäisiin, täälläki olis menossa remppa, vaan kun olen tämmönen jahkaileva kitupiikki, niin se saa odottaa aikaa parempaa.
..tai sitä TREn Ikeaa :)

Jopas on Picolla tyytyväinen olo kuvassa. Ei sillä, että mie kissoista mitään ymmärtäisin :D näyttää vaan söpöltä.

Sooloilija kirjoitti...

Tosi ihana väri tuo terransävyinen seinä. Ja mites sattuikin, kirjoitin just äsken vähän sisustusasiaa, ja juuri väreistä.. Ja sitten tulin tänne. Telepatiaa.

Voisin kertoa sulle hyvän tarinan: muutin pari vuotta sitten pois eräästä vanhasta kerrostaloasunnosta kun en jaksanut kuunnella naapurin nuorenparin aktiivista seksielämää! Ihan totta! Vieläkin muistelen jollain lailla kauhulla.. Enkä ikinä haluaisi törmätä siihen pariskuntaan, missään!

Joten monet on syyt ihmisillä aina muuttamiseen. Itsekään en varmasti tykkäisi kuunnella hissin ääntä ja kolinaa yötä päivää.. ym..

Mikaela kirjoitti...

Teen JÄLLEEN off-topic kommentin ;O) Latasin sen toisen Underworld pätkä koneelle ja hakkaan sitä nyt ekaa päivää. Siinä pelataan Laran kloonina, pahiksena on kivaa ;O)

iinuska kirjoitti...

Tämä on juuri sopivan räväkkää vihreää kevättä odotellessa... Juuri nyt ulkona sataa lunta, joten piristystä kaivataan.

Kiva, että pääset muuttamaan. Tuo on ylellisen kokoinen asunto yhdelle ihmiselle, mutta onhan teitä siellä useasti kai kaksi (ja tietysti Pico). Itse muutto on aina rankka, mutta pienenkin remontin suunnittelu hauskaa!

-Anne- kirjoitti...

Tinka: Ikean saapuminen maisemiin tietää kaikenmoisia houkutuksia...

Sooloilija: Huh, ymmärrän kyllä muuttosi. Onko sitä pakko pitää niin kamalaa meteliä?

Mikaela: Nyt miullakin on Lara's shadow...

Iinuska: Juu, niin satoi! Läksin ulos ilman sateenvarjoa, ja sain tuta...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails