sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2009

Ruotsalaiset yllättivät

Olipas jännää katsella eilen Ruotsin viisufinaalin äänestystä. Tuomaristojen äänien jälkeen voittajaksi oli nousemassa Idols-tähti Måns Zelmerlöv hyvin tavanomaisella renkutuksella. Mutta kun kansa sai puhua, tulokset heittivätkin häränpyllyä.

Voittajaksi nousi Malena Ernman oopperapopkipaleella La Voix. Siis jotain ihan muuta mitä Ruotsista yleensä lähetetään maailmalle. Sehän oli piristävää. (Vaikkakin olen kuulevinani tuossa sekä Nessun Dormaa että Taikahuilua...)



Minun ykkössuosikkini oli Ruotsin Janis Joplin, eli Caroline af Ugglas kappaleella Snälla snälla, joka hävisi ykköselle vain vajaalla 4000 äänellä. Kun kuulin sen ensimmäisessä osakilpailussa ajattelin että se nyt ei ainakaan pääse jatkoon, mutta äänestäjät yllättivätkin - ja nytkin se äänestettiin ihan kakkoseksi, kaikkien glitteripyllyjen ohi. Hienoa! On hieno katsoa miten joku pystyy täyttämään lavan pelkällä karismalla ilman taustatanssijoita, konfettisadetta ja tuulikonetta.



Kolmanneksi ylsi kolme Idols-taustaista (luulisin) nättiä poikaa, E.M.D: Baby goodbye



Ja tässä on se kappale minkä tuomaristot olisivat halunnut ykköseksi, mutta tippui lopuksi neljännelle sijalle:



Illan aikana ehdittiin tyhjentää pari skumppapulloa ja vähän enemmänkin, joten tänään on vähän nuutunut olo... ja kyllä on vesi maistunut. =)

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails