sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009

Traaginen Herttuatar

Kävin eilen katsomassa elokuvan Herttuatar (The Duchess). Keira Knightley esittää Devonshiren herttuatar Georgiana Cavendishiä, aikansa Dianaa, naista jonka elämä ei korkeasta asemasta huolimatta ollut ruusuilla tanssimista. Tarina oli hyvin traaginen ja tunnepitoinen, keskittyen onnettomaan avioliittoon, aidon rakkauden kaipuuseen ja uhrautumisiin. Kerrassaan surullista katsottavaa.

En aiemmin ole oikein lämmennyt Keira Knightleylle (myönnettäköön, etten ole nähnyt kovin montaa hänen elokuvaansa, mm Atonement on yhä näkemättä), mutta nyt totesin että kyllä kyseessä on ihan kelpo näyttelijä. Ja Ralph Fiennes oli hyvin passeli jäykkänä herttuana.
Elokuva oli visuaalisesti näyttävä ja täynnä kauniita kuvia - tietenkin periodipuvustuksella on suuri rooli tässä, mutta pidin myös värimaailmasta ja kuva-asettelusta.

Lyhyesti sanottuna pidin elokuvasta, mutta se ei kuitenkaan ole sellainen leffa jonka haluaisin ostaa itselleni ja katsoa uudestaan.

3 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Tämä ois mulla aikomuksissa katsoa, mutten ole vielä kerennyt, Lukija piti käydä ensin katsomassa.

Minäkin olen syttynyt Keiraan hitaasti, mutta Atonement vakuutti, siitä lähtien olen hänestä tykännyt.

Historiallisia elokuvia en ole minäkään ostanut yhtään hyllyyni, vaikka periaatteessa niistä pidänkin..

Tintti kirjoitti...

Keira ei sovi mu pirtaa, lihaa pitää olla ja rohkeita liikkeitä Kate Winsletin tyyliin. Liian luiseva, liian kylmä ja liian tekisi-mieli-motata-ja-katsoa-mitä-sitten-tapahtuu. Oloon sitten taitava näyttelijä, palaan asiaan parin kymmenen vuoden kuluttua, kun on saanut naamaansa kokemuksen kurttuja.

-Anne- kirjoitti...

Sooloilija: Se lukijakin on varmaan katsottava, mutta ehkä jään odottamaan dvd-julkaisua.

Tintti: Kyllähän Kate pesee Keiran mennen tullen. Tähän mennessä Keirassa minua on häirinnyt semmoinen pikkusievyys (sama mikä minua häiritsee mm Gwyneth Paltrowssa) - olisi kiva nähdä hänet muutaman vuoden päästä särmikkäämmässä roolissa, missä kaunis ulkonäkö ei ole pääosassa.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails