sunnuntaina, syyskuuta 13, 2009

Say ”auf wiedersehen” to your Nazi balls!


Quentin Tarantinon edellinen leffa Death Proof oli hienoinen pettymys, mutta torstaina katsomani natsijahtielokuva Inglourious Basterds oli ihan toista maata, toisin sanoen loistava. Viihdyttävä tarina, loistava kuvaus, loistavaa näyttelyä, loistavaa splatteria – puhumattakaan loistavasta soundtrackista. Jo alkukohtauksen Für Elise-Ennio Morricone -raita nostatti karvat pystyyn ihastuksesta. Spotifyn käyttäjät voivat kuunnella sen täältä. Tarantinolla on aina ollut kyky koota mahtavat soundtrackit elokuviinsa.

Elokuva oli pitkä, mutta ei missään nimessä liian pitkä – jokainen kohtaus oli paikallaan. Ja kuten Tarantinolla yleensä, mättökohtaukset olivat tyylillä tehtyjä. En tiedä pitäisikö sitä huolestua jos katselee natsien seulaksi ampumista ja skalppeerausta hymy huulillaan? Nääh!

Kuten sanoin, näyttelijäntyö oli huippua – Christoph Waltz oli loistavan ärsyttävä natsiupseeri, Diane Kruger upea kohtalokas näyttelijätär ja Brad Pitt oli niin erinomainen että hänen osakkeensa nousivat roimasti minun silmissäni. Pitt kuuluu niihin näyttelijöihin joiden mielelläni näen kypsyvän ja karistavan kauniin pojan viitan harteiltaan.

Mitäs vielä voisin sanoa? Nauroin toisinaan kippurassa (elokuvan lisäksi myös takanani istuneelle kaverille jolla oli tosi hassu, tarttuva hörötys), ja oli mukavaa kuulla muitakin kieliä kuin englantia. Tämän ostan kokoelmiini heti kun se imestyy, kuin myös edellisviikolla nähty District 9:n.

Viisi natsipäänahkaa.

3 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Hieno arvostelu, kun annat tälle viisi natsipäänahkaa ;-) Tosi kiva lueskella näitä positiivisia kommentteja, sillä itsekin tykkäsin leffasta todella paljon. Nauraa hörötellä sille sai, ja yleensä kuiviksi mielletyt leffakriitikot naureskelivat siinä pressinäytöksessä mukana.

Death Proof oli minunkin mielestäni melkoinen rimanalitus Tarantinolle, mutta Paskiaiset nostaa äijän profiilia huimasti!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistava leffa, itse olin juurikin eniten yllättynyt Pittin loistavasta suorituksesta, tosin hän yllätti minut jo Burn After Readingissä..

-Anne- kirjoitti...

Paivi: Juu, hyvä että Tarantino palasi rytinällä. Tämän tahdon nähdä pian uudestaan.

Mikaela: Juu, Burn After Readingissä Pitt kyllä oli hyvä - kuten mielestäni myös 12 apinaa -leffassa.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails