keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Voihan sörsseli


Keittelin tässä maailman parasta omenasosetta - muka. Puolitin omenien määrän, mutten muistanut puolittaa muiden ainesten määrää - tuloksena ylimakeaa mömmöä. Täytyy jaksaa keittää toinen happamampi satsi jolla tuota voisi laimentaa.

Suosittelen muuten seuraavaa ohjetta:
2 kg omenoita
1/2 sitruunan mehu
4 dl sokeria
vajaa 1,5 dl hunajaa
6 tähtianista
2 vaniljatankoa (halkaistuna)

Kuori ja kuutioi omenat. Laita kuutiot isoon kattilaan ja kaada päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää joukkoon sokeri ja hunaja, anna seoksen "sulaa" keskilämmöllä välillä sekoittaen. Lisää tähtianis ja vanilja. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä n. 10 minuuttia. Poista vaniljatangot ja anna soseen jäähtyä. Jos haluat, voit hienontaa sen sauvasekottimella.
Säilyy pari viikkoa jääkaapissa - itse pakastan pieniä satseja minigrip-pusseissa, että voi aina tarvittaessa ottaa annoksen.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails