maanantaina, joulukuuta 28, 2009

Leffapäivitys

Koska en ole piitkään aikaan mitään tänne kirjoittanut, en ole myöskään kertonut katsomistani elokuvista. On siis aika tehdä jonkinlainen pikakatsaus siitä mitä olen viime viikkoina katsonut:

Twilight
Pitihän sitä katsoa että mistä kaikki kohkaavat. Niin, minähän tunnetusti pidän vampyyritarinoista, mutta nyt on pakko sanoa että tämä oli ehkä vähän liian teini minun makuuni. Pyörittelin silmiäni tämän dialogin kohdalla:
Bella: It's like diamonds... you're beautiful.
Edward: Beautiful? This is the skin of a killer, Bella... I'm a killer.
Bella: I don't believe that.
Edward: That's because you believe only the lies... the camouflage. I'm the world's most dangerous predator, Bella. Every thing about me invites you in. My voice, my face, even my smell. As if I would need any of that... as if you could out run me... as if you could fight me off. I'm designed to kill.
Bella: I don't care.
Edward: I've killed people before.
Bella: It does not matter.
Edward: I wanted to kill you at first. I've never wanted a human's blood so much, before.
Bella: I trust you.
Edward: Don't.

Jos vampyyri sanoisi minulle himoitsevansa vertani ja ettei häneen pidä luottaa, en rupeisi väittämään vastaan - mutta teini-iässähän sitä on naiiviuden ja vastaanväittämisen mestari. Tuosta tulee myös mieleen ne naiset jotka huokailevat linnakundien perään. "Kyllä se varmaan muuttuu..."

Pidin leffan baseball-kohtauksesta, se oli hauskasti tehty. Ja vaikka tämä ei ehkä ihan minun leffani ollutkaan, niin en mene sanomaan ettenkö jossain vaiheessa katsasta New Moonia - jos ei muuten niin niiden komeiden nuorten miesten takia... ;-p
Kolme tähteä

Strange Days
Kauan "pitää katsoa"-listallani ollut, viime millenniumvaihteeseen sijoittuva action/scifileffa, ihan ok sellainen. Kolme ja puoli tähteä.

Pathology
Patologiopiskelijat hippasilla. - Jälleen kerran luodaan mielikuvaa kieroituneista patologeista. Tässä leffassa lääkisopiskelijat kilpailevat siinä kuka tekee onnistuneimman murhan. Ei vaan jaksanut kiinnostaa, lähinnä rupesi haukotuttamaan. Leffaseurueeseen kuulunut patologi kuitenkin totesi että ruumiit sentään olivat ihan hyvän näköisiä.
Kaksi tähteä.

Coco avant Chanel
Vaihteeksi jotain rauhallisempaa elokuvaa. Oli se kai tavallaan ihan hyvä, mutta ehkä jotenkin hengetön. Se ei jaksanut pitää minua otteessaan, vaan silmäluomeni rupesivat jossain vaiheessa painumaan kiinni. Pulla-Armas taisi jopa nukkua hetken.
Kaksi ja puoli tai kolme tähteä.... annetaan kolme.


Prince of Darkness
John Carpenterin kauhupläjäys vuodelta 1987, missä kirkosta löytyy outo säiliö jota saapuu tutkimaan joukko neroja opiskelijoita. Piruhan siinä on merrassa.
Kolme ja puoli tähteä

Hamlet liikemaailmassa
Vihdoinkin tulin katsoneeksi tämän Aki Kaurismäen Hamlet-mukaelman. Se yllätti iloisesti olemalla aivan loistava.
Ei ihan viittä, mutta neljä ja puoli tähteä.

Lesbian Vampire Killers
Kirous muuttaa erän kylän nuoret tytöt lesbovampyyreiksi kun he täyttävät 18. Pari hassua kaverusta eksyy tähän kylään ja joutuu taistelemaan kyseisiä verenimijöitä vastaan. No jaa, ajoittain ihan hauskaa, kolmen tähden verran.

Postia pappi Jaakobille
Tätä on kovasti kehuttu ja elokuva on pyörinyt teattereissa vaikka kuinka kauan, joten odotukseni olivat melko suuret. Näyttelijäntyö oli aivan loistavaa, mutta muuten elokuva ei tehnyt hirveän suurta vaikutusta. Se on kuitenkin keskikastin yläpuolella, siitä kolme ja puoli tähteä.

La Grande Bouffé - Suuri pamaus
Marcello Mastroianni ja muutama muu mies kokoontuu viettämään viikonloppua jonka aikana aikovat syödä itsensä hengiltä. Toki sinne on myös naisia saatava, jotta orgiat olisivat täydelliset. Tämä oli kyllä viihdyttävä, neljä tähteä.

Le Concert - Konsertti
Entinen Bolshoi-orkesterin johtaja päättää koota vanhat muusikot kasaan esiintyäkseen Pariisissa kuuluisan ranskalaisviulistin kanssa - nykyisen Bolshoi-orkesterin sijaan. Lämminhenkinen komediallinen mutta ajoittaan tavallaan myös surullinen elokuva jossa aivan upeaa musiikkia, etenkin lopun Tchaikovski-konsertto oli liikuttava. Minä tykkäsin.
Neljä tähteä.

A Serious Man
Coenin veljekset ovat suosikkejani ja heidän elokuvansa on aina nähtävä. Vaikka alku oli kuin täysin toisesta elokuvasta revitty, elokuva osoittautui mukavaksi pienimuotoiseksi tekeleeksi. Hieman outo jälkimaku siitä kuitenkin jäi - mitä tässä oikein tapahtui? Oliko se vain yksinkertaisesti niin että tässä esitettiin kuinka kaverilla menee huonosti, sitten alkaa mennä paremmin, kunnes taas loppukohtauksessa annetaan ymmärtää että se auringonpilkahdus olikin vain tilapäistä.
Kolme ja puoli tähteä.

The Devil Wears Prada
Tämä oli sellainen kerran katsottava chickflick. Meryl Streep on kyllä loistava.
Kolme tähteä.

Död Snö - Dead snow (tietääkö kukaan miten tähän saisi norjalaisen Ö:n?)
Joukko lääkisopiskelijoita (taas kerran) lähtevät Norjan lumiseen vuoristoon viettämään pääsiäislomaa. On lunta ja kauniita maisemia - kuin matkailumainoksessa - kunnes kuvaan ilmestyy natsizombit. Päitä katkotaan, aivoja tippuu lattialle, sisälmyksiä tarttuu puihin... Tässä tehtiin monella tapaa kunniaa vanhoille zombie/splatterklassikoille, ja mielestäni varsin onnistuneesti. Senkin uhalla että saatan kuulostaa pervertikolta sanon että tämä oli todella viihdyttävä. Neljä tähteä. Melkein vielä puolikas päälle.

Max Payne
Olen suuri Max Payne -pelien ystävä, ja jälleen kerran on todettava että homma toimii paremmin pelinä kuin leffana. Ainakin näiden tekijöiden käsissä. Leffa ei kertakaikkiaan jaksanut pitää kiinnostusta tarpeeksi hyvin yllä, ja se peleistä tuttu tunnelma jäi uupumaan. Enkä tykkää Mark Wahlbergistä, en.
Kaksi tähteä, kyllä sen pystyi katsomaan, ja jotkut efektit olivat hyvät.

Babylon A.D.
Vin Diesel (jolla on uskomaton kyky olla toisinaan supersexy ja toisinaan näyttää isolta vauvalta) auttaa tytön Venäjältä Amerikkaan joskus tulevaisuudessa. Ihan ok se kai oli, muttei mitenkään mieleenpainuva. Kolme tähteä.

Surf's Up
Pingviinit surffaa. Kolme tähteä

Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer
Tylsähkö supersankarielokuva. Kyllä sen silti katsoi.
Kaksi tähteä.

Rottatouille
Ihanaisia rottia. Ihan laadukas animaatio. Nauratti.
Kolme ja puoli tähteä.

Moon
Kaveri on työskennellyt kolme vuotta ypöyksin kuussa ja nyt kotimatka häämöttää. Mutta asiat eivät taidakaan olla sitä miltä ne näyttää. Hieman Avaruusseikkailu 2001 ja Solaris-fiiliksiä sisältävä miellyttävä pienimuotoinen elokuva. Tykkäsin kyllä.
Neljä tähteä

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Alt+0216 (num lock -numeroilla) on iso Ø ja alt+0248 on pieni ø. :)

-Anne- kirjoitti...

Kiitos Tiina! Mutta miten ihmeessä minä muka muistan nuo? Tässä läppärin näppäimistössä on itse asiassa merkittynä eri värillä myös nuo erikoismerkit, mutta en ole vielä keksinyt millä näppäinyhdistelmällä ne saisi näkyviin.

Tintti kirjoitti...

Hassua: Macissa alt + ö = ø ja vastavasti shift + alt + ö = Ø . Jotenkin loogisempaan. Hyvä leffalista muuten, omani on joulunajalta paaaljon lyhyempi, tuli enimmäkseen nukuttua ja syötyä, nukuttua, syötyä, nukuttua, nukuttua, nukuttua...

Mikaela kirjoitti...

Twilightin puolustukseksi pitää sanoa että kököstä puheesta vastasi kirjan kirjoittaja koska se oli jo siinä, onhan se vähän korni. Mutta katso nyt ihmeessä New Moon, ihan vaan susien vuoksi ;O)
Eikä Dead Snowta voi hehkuttaa liikaa, ei se ole perverssiä ;O)

-Anne- kirjoitti...

Tintti: Juuri noita asioita jouluna pitääkin tehdä!

Mikaela: Juu, olen nähnyt siitä kuvia ja todennut että kyllä kai sen voi joskus lauantai-illan iloksi vuokrata.

Paivi kirjoitti...

Twilight oli minun mielestäni elokuvallisesti vain kahden tähden leffa, mutta kyllä siitä silti guilty pleasure tuli ;-) Ja kuten Mikaela tuossa yllä jo mainitsikin, New Moon kannattaa tsekata edes niiden susihukkasten takia ;-)

Minä näin tuon Babylon AD:n leffassa syksyllä ja olin todella pettynyt. Alku oli hieno, mutta sitten lässähti niin pahasti, ettei tosikaan. **

Moonista tykkäsin minäkin neljän tähden verran. Ihme ettei se tullut koskaan teatteriin vaan näytettiin pelkästään Espoo Cinessä ennen dvd:lle tuloa. Hieno elokuva.

-Anne- kirjoitti...

Paivi: Annoin Twilightille vähän vampyyrilisää, muuten arvio olisi ollut varmaan 2,5...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails