sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Terveisiä keittiöstä

Siitä on varmaan kymmenisen vuotta kun viimeeksi yritin tehdä itse sushia. Eilen kuitenkin päätimme erään ystäväni kanssa askarrella sellaisia saunanjälkeisiksi närpsypaloiksi. Rulliin pistimme avokadoa ja kurkkua, nigiripaloihin tuli lohta - ei kylläkään tuoretta, vaan pakkasestani löytynyttä vähäsuolaista graavia. Palasista tuli hieman muotopuolia, mutta olivat äärimmäisen herkullisia.
Sitten kasvisruokapuolelle: Näistä aineksista syntyy helppo ja maukas kikhernecurry:
Eli inkivääriä, sipulia, valkosipulia, tulista currymaustetta, kikherneitä, korianterin lehtiä, kookos-lime -ruokakermaa ja halutessa myös ruokajugurttia. Inkivääriä ei suinkaan tule niin paljon kun tuossa kuvassa on - olin ostanut ison juuren ja pilkoin sen pakkaseen pistettäväksi.  En osaa oikein sanoa mitään tarkkoja määriä, koska kokkaan tuon lonkalta, mutta sipulit ja hienonnettu inkivääri kuullotetaan ensin currymausteen kanssa, sitten lisään kerman, kikherneet ja jogurtin ja annan hautua. Lopuksi pistän sekaan vielä korianterinlehtiä.

Korianteri (lehdet, ei siemenet) onkin sellainen mauste joka jakaa mielipiteitä - toiset sanovat sen maistuvan hajuvedelle, mutta minä rakastan sitä. Olen ollut huomaavinani että ihmiset jotka ovat ennen pitäneet korianterista ja ovat lähteneet Thaimaahan lomalle, eivät sen reissun jälkeen enää siedäkään kyseistä maustetta. Ilmeisesti siitä saa siellä yliannostuksen. En siis lähde Thaikkuihin, ettei rakkaussuhteeni korianteriin kärsisi.

3 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Onneksi kerkesin vedellä lautasellisen vihannessosesoppaa ennenkuin tulin tänne. Silti vesi herahti kielelle!

Kaukomaiden ruoista Japanilainen on aina tyydyttänyt parhaiten makuhermojeni nystyrät.

Anonyymi kirjoitti...

Sushi on siitä hyvää että vaikka se näyttäisikin vähän muotopuolelta niin maittaa aina hyvälle ;O)

Tintti kirjoitti...

Sushi, parasta ikinä. Paitsi että tarkkana saa olla, missä sitä syö ja milloin, jos ei tee itse. Mikään ei ole niin kamalaa kuin huonosti tehty tai "vuosikerta"sushi. Ja yleensä se on vielämelkoisen kallis pettymys.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails