tiistaina, syyskuuta 13, 2011

Nukuttiinko elokuvatarkastamossa?

Minä en yleensä ole valittanut väkivaltaviihteestä, enkä sinänsä valita siitä nytkään, mutta ikärajoista olisi vähän asiaa.

Kävimme tänään katsomassa Cowboys & Aliens -leffan, ja koko seurueemme oli täysin ihmeissään sen K13-luokituksesta. Heti alusta alkaen tyypit vetivät toisiaan turpiin niin että veri lensi ja hampaat katkeilivat. Piti oikein tarkistaa leffalipusta että oliko tämä sittenkin K15 tai jopa K18, mutta ei. Tämä sai minut vierailemaan ensimmäistä kertaa elokuvatarkastamon nettisivuilla, koska halusin nähdä perustelut luokitukselle:

Runsaasti osin yksityiskohtaista väkivaltaa, jonka vaikutusta epärealistinen konteksti lieventää.

Ei sillä alieneiden lahtaamisella niin väliä, mutta kun tuossa ihmiset hakkasivat toisia ihmisiä naamaan niin että oikeassa elämässä lähtisi henki tai tulisi ainakin aivovamma. Mielestäni epärealistinen konteksti ei lievennä sellaista väkivaltaa. Sitäpaitsi ihmisten välisen mätön alkaessa konteksti ei ollut mitenkään epärealistinen, sillä alieneita ei ollut vielä näkynytkään.

En siis vastusta itse väkivaltaa, katselen itsekin sitä vallan sujuvasti, mutta sen verran kukkahattutätiä minussakin on että olen sitä mieltä että niin nuorten, henkisesti vielä epäkypsien lasten ei tarvitsisi sitä silmät ymmyrkäisinä tapittaa.

Toinen media jonka väkivallasta usein keskustellaan on tietokone- ja konsolipelit. Ahkerana pelaajana tiedän mistä on kyse ja tahdon tämän purkauksen lopuksi vielä lyhykäisesti muistuttaa vanhempia pelien ikärajoista. Niihin on syynsä, joten tarkkailkaa mitä pelejä jälkikasvunne hankkii.

P.S. Itse leffasta: Olihan siinä kamalasti kliseitä ja muita typeryyksiä, mutta olin kuitenkin suht koht viihdyttynyt. (Daniel Craigista hieman bonusta...) Pulla-Armas sen sijaan kihisi kiukusta vielä pari tuntia näytöksen jälkeen koska leffa oli hänen mielestään niin paska, ja vannoi ettei enää ikinä lähde katsomaan Hollywood-elokuvia. Taisi vannoa samaa jo Apinoiden planeetan synnyn jälkeen, mutta se pääsi unohtumaan. =)

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails