tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Teknonymfo oireilee

- Terve, nimeni on Anne ja olen teknonymfo.

Teknonymfolla en tässä tarkoita reiveissä riehuvaa nymfomaania, vaan teknologianymfomaania, elektroniikka-addiktia. Tunnustaudun sellaiseksi. Olen innostunut uusimmasta teknologiasta, ja pakko myöntää että jos rahallisia esteitä ei olisi, kotini olisi kuin mikälie Expert-liike. Digikamerani, tietokoneeni ja iPod mini:ni ovat verrattomat kumppanini, kolme teknologiajumalien armollista keksintöä joista on paljon iloa, ja voi kammo sitä päivää kun joku niistä sanoo sopimuksensa irti.

Kuten edellisestä postauksestani kävi ilmi, olin iskenyt silmiini Hullut Päivät -esitteessä olleeseen taulutelevisioon. 799 euroa 32 tuuman Samsungista ei ollut kovinkaan paha hinta. Mutta totesin kuitenkin että 32 tuumainen töllö on aivan liian suuri pieneen kotiini. Joten en ole lähdössä huomenaamuna hulluun ryysikseen. Mutta... kun teknonymfo saa ajatuksen alusta kiinni, se ei niin vain kaikkoakaan. Minulla on siis vielä televisiokuume. Surffailin vähän verkkokauppoja ja bongasin HobbyHallista samaisen Samsungin 27 tuumaisena, 699 eukkaa. Ja jäin pohtimaan että pitäisiköhän sitä...

Siis joo, minähän elän tällä hetkellä ansiosidonnaisella, eikä tällä hetkellä ole töitä näkyvillä kuin yhden päiväkeikan verran. Mutta minulla on sukanvarressa hieman säästörahaa jotka olen korvamerkinnyt digiboksia tai muuta kivaa viihde-elektroniikkaa varten. Joten periaatteessahan voisin sijoittaa ne uuteen televisioon. Mutta jotenkin tuntuu tyhmältä ajatella että työttömänä teen noinkin suuren investoinnin. Pieni piru sisälläni on kuitenkin laatinut listan siitä miksi minulla olisi oikeus tehdä tämä ostos:

  • Valmistun kohta lisensiaatiksi - siispä voisin palkita itseni tuskallisesta uurastuksesta.
  • Katselen paljon elokuvia, ja hyvä kuva olisi aina plussaa.
  • Nykyinen televisioni on pieni.
  • Tänä päivänä voisin vielä saada televisiostani muutaman kympin jos myisin sen vaikka jollekin opiskelijalle.
  • Kohta siirrymme digiaikaan, ja minun on ostettava digiboksi. Käsittääkseni digiboksi vaatii scart-liittimen, ja televisiossani on niitä vain yksi, joka on dvd-soittimen käytössä. (Kyllä, on olemassa scart-jakajia, mutta ...)
  • Joskus vielä ostan XBox360:n tai jonkun muun pelikonsolin, ja silloin haluan hyvän kuvan. (Ja konsoli + tv ostettuna yhtä aikaa tulee liian kalliiksi, paras ostaa erissä...)
Olikohan siinä kaikki? Uskonkohan itsekään noihin vakuutteluihin? Yritän hillitä itseni...

2 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

On siinä miettimistä, mihin rahansa sijoittaisi - varsinkaan, jos ei ole päivätyössä. Mutta digiboksi on lähiaikoina hankittava ja sen hintakin on aika huima, jos asuu kaapelitaloudessa. Antenniverkkoon boksin saa satasella, kaapeliverkkoon sopiva db maksaa 600 euroa.

Anne kirjoitti...

Juu, digiboksista voi joutua maksamaan reippaasti jos haluaa tallentavan - ja sellainenhan on aivan verraton.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails