tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Pullatiistai


Laskiaistiistai - se tietää pullaa!

Haluankin kysyä teiltä, hyvät blogini lukijat, millaisena haluatte laskiaispullanne?
Hillolla vai mantelimassalla? Miten se syödään? Sellaisenaan vai kuumassa maidossa kelluvana? Kansi ensin, vai suu levälleen ja koko hoito suuhun?

Itse taidan pitää enemmän hillopullista. Harvoin saa hyvää mantelimassaa, ja sitä on yleensä liikaa. Paitsi Naantalin Aurinkoisella on kyllä hyvät mantelipullat. Massaa pitää olla sopivan vähän, ja sen tulee olla pehmeää.

Lapsena söin aina laskiaispullani lusikalla, lautasellisessa kuumaa maitoa - ja teen niin toisinaan nytkin. Se maidossa liuonnut pullamössö on sitten hyvää.

Jos jaksaisin, tekisin pullani itse, mutta taidan tänäänkin käydä ostamassa Naantalin Aurinkoisesta. Siellä ne parhaat pullat ovat.

Hauskaa laskiaista!

8 kommenttia:

Marko F kirjoitti...

Hauskaa Laskiaista sinullekin Anne :)

viivi kirjoitti...

Aah, laskiaispullia! :)

Laskiaispullassa pitää olla mantelimassaa (kananmunatonta, kiitos) ja valtavasti kermavaahtoa. Pulla syödään seuraavalla tavalla: ensin pureskellaan pohjasta pois kaikki "kuiva" pulla, niin että jäljelle jää pääasiassa vain mantelimassaa ja kermavaahtoa. Sitten kaavitaan kannesta siihen tarttunut kermavaahto pohjaan. Syödään kansi. Lopuksi herkutellaan kermavaahtolla, mantelimassalla ja sillä vähällä, mitä pullasta on vielä jäljellä ;)

Kauheaa, minun piti jättää tänä vuonna laskiaispulla väliin, mutta nyt alkoi tuntua siltä, etten ehkä kykenekään!

Hyvää laskiaista! :)

Anne K-R kirjoitti...

Mukavaa laskiaistiistaita, kaima!

Njam. Laskiaispullaa, ehdottomasti mantelimassalla!

-Anne- kirjoitti...

Viivi: Tuo syömisstrategia oli aika mielenkiintoinen, siinä todellakin jätettiin parhain viimeiseksi. ;-)

Kyllä kerran vuodessa pitää laskiaispulla syödä.

Haydee kirjoitti...

Niin ja unohtu tuosta ruotsinkielisestä versiosta se, että ikinä en ole ite syönyt tai nähnyt muiden syövän maidossa lillunutta pullaa!! Mistä päin tällainen tapa on kotosin??

K. kirjoitti...

Meillä preferoidaan hilloa. Jos olisi pulla, jossa olisi sekä massaa että hilloa, ottaisin sen. Lämmin maito kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Ideaa vois jalostaa hieman pidemmällekin: miten olisi lämmin kaakao? :)

Onko mantelimassa sama kuin marsipaani?

L8 kirjoitti...

Marsipan sisältää vähintään 25 prosenttia mantelia ja loppu on pääasiassa sokeria. Vain, jos nimenä on mandelmassa, on sen valmistukseen käytetty vähintään 50 prosenttia manteleita, kuten asiaan kuuluu. Eron tuntee maussa – ja tietenkin myös hinnassa. Marsipaania myydäänkin Ruotsissa lähinnä täytekakkujen päällystämiseen, sillä se ei kuivuessaan halkeile kuten mantelimassa ja kakut pysyvät kauniimpina.
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/m.html#mars

Jag vill ha bullar från det soliga Nådendal med sylt, mums!

-Anne- kirjoitti...

Haydee: Ei aavistustakaan mistä se maidossa lilluttaminen on kotoisin. Liekö joku ruotsalainen keksintö?

K: Lämmin kaakao sopii kyllä hyvin pullan kanssa nautittavaksi, mutta en ehkä lilluttaisi pullaa siinä. Kuulostaa aika hard corelta...=)

L8: Kiitos selvityksestä. Itsekin mietin että mikä se ero loppujen lopuksi on.

Eilen tuli tosiaan nautittua Naantalin pulla - ne ovat loistavia senkin takia että niissä maistuu kunnolla kardemumma.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails