tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Lisää jupinaa

Vielä yksi lisäys eiliseen jupinaan kevään ja auringon tuomista vitsauksista:

Nyt voisi taas alkaa pitää parvekkeen ovea auki kun aurinko lämmittää niin mukavasti - mutta eikös sekin kaadu siihen, että joku naapuri körssittää parvekkeella!
Tiedän, tiedän - parveke on yksityisaluetta ja siellä on sallittu polttaa, mutta minun partsini on minun yksityisaluettani, enkä halua sinne saasteita - jotka sitä paitsi tulevat sisälle saakka.

Minun puolestani tupakoinnin voisi kieltää kokonaan. Sillä pienennettäisiin terveydenhuoltomenojakin.

Joskus tulee mieleen, että mikäköhän keuhkosyöpä minussakin muhii, kun lapsuudessani isä poltti sisällä, ja sitten olin kolme vuotta töissä huoltiksella joka oli harmaana savusta. Köh köh. Aikoinaan otin itsekin tupakan tai pari biletystilanteessa, mutta en ole koskaan polttanut säännöllisesti. Nykyään savu oikeasti häiritsee, eikä enää tule viikonloppuisin notkuttua esim. Uudessa Apteekissa.

7 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Mun yhdessä vuokrakämpässä oli lasitettu parveke ja sieltä jostain rakosista pääsivät kaikki naapurin röökinsavut mun partsille, mutta mistään ne eivät suostuneet menemään ulos. Mun parveke oli varsinainen kaasukammio ja se haisi röökille, vaikka kaikki lasit olisivat olleet auki. Tupakansavu ärsyttää tosi paljon ja Apteekki on niitä pahimpia paikkoja meikäläisen kannalta.

K. kirjoitti...

Apteekki on kyllä käsittämätön savusauna. Ei sinne tosin viitsi muutenkaan mennä, kun kantikset ovat niin peittelemättömän yrmeitä ja reviiritietoisia.

-Anne- kirjoitti...

Iines: parvekkeisiin pitäisi sisältyä ilmaistointijärjestelmä.

K. Ja ennen muinoin roikuin siellä melkein joka viikonloppu...

Haydee kirjoitti...

Tyhmänä uusioruotsalaisena pitää kysyä mikä Uusi Apteekki on?

Itse olen siinä mielessä erikoinen että ite en ole tupakan tupakkaa polttanut koko ikänäni, mutta joskus oikein mielelläni kävelen tupakoivien ihmisten takana ja vetelen savuja sisään. Eli olen siis sitä mieltä että jotkut tupakat haisee hyvälle! Mutta ei kaikki, ja sikaria sauhuttelevat saavat tappavia katseita jos vahingossakaan viereeni uskaltautuvat...

-Anne- kirjoitti...

haydee: Uusi Apteekki on oikeastaan vanha apteekki - eli Turun Kaskenkadulla sijaitseva entiseen apteekkiin perustettu "kulttuurikapakka". Pöydissä notkuu enimmäkseen humanisteja, kirjailijoita ja muuta kulttuuriväkeä jotka tupruttelevat tupakkaa niin ettei meinaa eteensä nähdä. Paikka on vilahtanut mm. leffoissa kuten Levottomat ja Vares.

Jaa, että tupakka haisee hyvälle? Kieroutunut ihminen... ;-)

Haydee kirjoitti...

Okei, kiitos selityksestä! Kerkesin jo sekottaa tupakkakiellon Suomen baareihin, mutta täällä Ruotsissahan se kielto on. Tässä sitä näkee miten paljon minä käyn ulkona nykyään...

Ja kyllä, hyvin kieroutunut.

-Anne- kirjoitti...

Onhan se tupakkakielto nyt tulossa tännekin - ja kovasti pelkäävät että pikkubaareja tulee menemään nurin.. mutta hyvinhän se on Ruotsissakin toiminut?

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails