torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Lomakuvia, pt. 6: Kulttuurimatkailua

Lomareissulla harrastimme myös kulttuuria. Kävimme Verlan tehdasmuseossa sekä Imatran kaupungin- ja taidemuseoissa.

Verlan entinen pahvitehdas, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintölistalle, oli oikein mukava paikka. Itse tehtaaseen pääsee vain opastetun kierroksen yhteydessä, ja toki me sellaiselle osallistuimme. Se oli oikein antoisaa. Entisajan pahvinvalmistus oli painavaa ja kuumaa työtä, ja tehtaassa työskenteltiin hamaan loppuun asti, kun eläkkeistä ei ollut tietoakaan. Opas kertoi, että tehtaan puuseppä valmisti myös työntekijöille arkut.

Tätä kiskoa pitkin raahattiin muinoin tukkeja vedestä ruukille.

Ruukin läheisyydestä löytyy myös esihistoriallisia kalliomaalauksia. Koska niitä ei pääse katsomaan läheltä, haalistuneiden hahmojen havaitseminen oli aika vaikeaa. Mutta valokuvista löysin ne helpommin. Tämä kuva on niin pieni, että siitä tuskin saa mitään selvää, mutta laitanpa sen tähän kuitenkin.

Imatranreissuamme varjosti sade, joten siellä emme paljoa ulkona liikkuneet, eikä reissulta ole onnistuneita kuviakaan. Imatralla kaupungin- ja taidemuseot on todella tehty helposti lähestyttäviksi. Ne sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin kirjasto, eikä niihin ole sisäänpääsymaksua. Kaupunginmuseossa oli nähtävillä valaiseva näyttely rajan taakse jääneestä Jääskestä. Toisessa näyttelytilassa oli esillä osa jonkun keräilijän sirotinkokoelmaa. On se ihme, millainen keräilyvimma toisilla onkaan...

Turkuun palatessamme vein äipän tutustumaan Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Ja toki joimme kahvit sisäpihan kahvilassa. Mutta missä oli vanha kunnon kukko joka ennen on pihalla tepastellut?

4 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Verla on minulta vielä näkemättä, mutta menen sinne varmasti joskus.

Mun äitini on muuten syntynyt Jääskessä, joten tuon näyttelyn olisin halunnut nähdä!

Anne K-R kirjoitti...

Sama juttu kuin Iineksellä, Verla pitäisi nähdä. Aikomuksissa on ollut, mutta meikäläisellä tahtoo kestää, ennen kuin saan toteutettua suunnitelmani. Ainakin ottamiesi kuvien perusteella on näkemisen arvoinen paikka. Ja historiakin on mielenkiintoinen.

viivi kirjoitti...

Mukava museokierros sinulla!

Apteekkimuseoon olisi kiva päästä joskus ;)

-Anne- kirjoitti...

Iines ja kaima: Verla oli kyllä viehättävä paikka, paljon vehreää, ja pihalla voi juoda kaffetta.

Viivi: Tervetuloa Turkuseen museokierrokselle. =)

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails