lauantaina, elokuuta 18, 2007

Ei käy kateeksi...

... kauppojen kassoja.

Kävin ruokakaupassa. Jonossa maksuvuorossa oleva asiakas otti pulttia siitä että kassahenkilö kehtasi kysyä onko hänellä etukorttia. "Kai minä nyt sen näyttäisin, jos minulla sellainen olisi, HERRANJUMALA!"... Kamala sättiminen siitä alkoi.

Oli rouvashenkilö tainnut nousta väärällä jalalla tänä aamuna. Kassoilla nyt vaan taitaa olla sellaiset ohjeet, että kysytään asiakkailta korttia. Ei siitä sellaista metakkaa pitäisi nostaa. Eikä se vaan ole niin varmaa, että asiakas aina muistaa näyttää korttiaan, vaikka tämä rouva sitä mieltä tuntui olevan - minä ainakin olen joskus niin ajatuksissani, että meinaa toisinaan unohtua.

Tuota episodia seuratessani aloin tosissani hermostua sille kärttyisälle eukolle. Jos olisin yhtään rohkeampi ihminen, olisin voinut huomauttaa tämän ylireagoimisesta. Läheltä kyllä piti, sen verran rupesi sisuksissa kuohumaan.

Olen aikoinani ollut kassatyössä, mutta en tiedä miten nykyään pärjäisin siinä hommassa. Ottaisi hirveästi päähän, kun joutuisi ottamaan vastaan kaikkea paskaa hankalilta asiakkailta voimatta rähjätä vastaan. Äskettäin Tukholmanreissulla törmäsin taas erittäin ärsyttävään asiakkaaseen paikallisella R-kiskalla. Tämä leidi joutui odottamaan tiskillä hieman aikaa, kun vuorosta poistuva myyjä ilmeisesti neuvoi vuoroon tulevaa jossain asiassa. Sitten, kun myyjä tuli palvelemaan, täti heitti ostettavansa tiskiin ja tiuskaisi ettei hän ostakaan niitä kun joutui odottamaan niin kauan. Haloo! Malttoi kuitenkin odottaa niin kauan että sai osoitettua mieltään! Olisi lähtenyt pois siinä vaiheessa kun rupesi pännimään - mutta ei, piti päästä rähjäämään. Eikä siinä niin kauaa edes mennyt, ainakaan minun mittapuuni mukaan.

Kyllä minäkin olen helposti ärsyyntyvä, mutta en sentään rupea rähjäämään ihan pikkuasioista.

3 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Minusta on kyllä fiksua, että se kassa kysyy sitä korttia. Liian usein olen nähnyt, kun asiakas vasta maksutapahtuman jälkeen muistaa, että "ainiin, olihan mulla tämä korttikin" ja sitten alkaa kauhea setviminen, miten ne bonukset saadaan.

Mä olen kyllä niin kauhea tyyppi, että olen joskus huomauttanut tuollaisille turhanmeuhkaajille käytöstapojen puutteesta. Saanut monesti kuulla minäkin sitten kunniani, mutta ei suuret sanat suuta halkaise.

Anne K-R kirjoitti...

Maailmaan mahtuu paljon mänttejä. Nimim. olenpa minäkin ollut kassalla töissä

-Anne- kirjoitti...

Marikki: Hyvä, että olet sättinyt meuhkaajia!! =)Toivottavasti ovat ottaneet opikseen.

Kaima: Pelottavan paljon mänttejä mahtuu,juu...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails