perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Valinnan vaikeus

Puuh, kiirettä pitää sen verran etten ole ehtinyt käydä mitään kirjoittamassa, saatikka sitten lukemassa muiden kuulumisia. Yritän illalla ehtiä poikkeamaan...

Mutta tähän väliin tahtoisin ilmaista kokoahdistukseni - 15 vai 17 tuumaa?
- kyseessä on kannettava tietokone.

Olen ajatellut korvata pöytäkoneeni kannettavalla saadakseni enemmän tilaa. Asia tuli ajankohtaiseksi nyt, kun olen lähdössä pariksi päiväksi reissuun, ja samalla pitäisi saada valmisteltua powerpoint-esitystä - siispä olisi mukava saada kone mukaan.

Mutta: alunperin bongaamani kone, joka olisi jopa pelikelpoinen, on 17 tuumainen, elikkä lähinnä liikuteltava, ei kannettava. 15-tuumaisissa taas tuntuu olevan heikommat näytönohjaimet ja pienemmät kovalevyt. Eli nyt olisi päätettävä että painaako liikuteltavuus vaiko tehokkuus enemmän vaakakupissa. Ihan fyysisesti tehokkaampi kone painaa enemmän - se on lähes neljäkiloinen, pienempi kilon verran kevyempi.

Onkos kellään tuollaista isomman mallista konetta? Onko se totaalisen epäkäytännöllinen? Entä onko merkillä väliä?

3 kommenttia:

henna kirjoitti...

Mulla on aikoinaan ollut 17 tuumainen yksilö, ja se ainakin oli ihan liian painava valtavan laukkunsa kanssa. Tästä on kyllä jo monen monta vuotta kulunut, enkä muista paljon kone tarkalleen ottaen painoi. Ilman sitä hillitöntä nahkalaukkua koneen raahaaminen olisi ehkä ollut kätevämpää. Kannoin tuolloin usein myös skanneria mukana.

Jos et kauhean usein halua retuuttaa läppäriä mukanasi, vaan yleensä käytät kotona, niin kyllä siinä tapauksessa kuitenkin suosittelisin isompaa ja tehokkaampaa. Taidat kuitenkin pelata aika paljon, jolloin pelikelvoton tietokone voisi alkaa harmittaa nopeasti.

Mun nykyinen läppäri on sellainen pikkuruinen Flybook, joka mahtuu käsilaukkuun. Sitä on kiva kantaa mukana, mutta muuten ikävä käyttää (liian pieni näppis eikä tehoja lainkaan, sopii lähinnä tekstinkäsittelyyn). Olen tainnut käynnistää sen edellisen kerran yli vuosi sitten ;)

-Anne- kirjoitti...

Tulisin varmaan hulluksi jos yrittäisin miniläppärillä kirjoittaa, nytkin tuntuu siltä että pitäisi leikata kynnet.

Päädyin pähkäilyn jälkeen pienempään malliin, jossa hieman vähemmän tehoja. Kyllä se 17-tuumainen näytti sen verran isolta että sen satunnainenkin mukana kantaminen ottaisi varmaan hermoille. Totesin, että riittää että pelaan X-boxilla.

Iinuska kirjoitti...

Mä haluaisin läppärin pöytäkoneen lisäksi, mutta mies on jarruttanut. Hänestä yksi kone riittää. Keksin vielä niin hyvät perustelut, että jonain päivänä hän suostuu... Jos pitäisi valita 15- tai 17-tuumainen läppäri, niin mä ottaisin kyllä isomman (mutta tuskin kantaisin sitä koskaan mukanani).

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails