keskiviikkona, syyskuuta 02, 2009

District 9 - raikkaan erilainen alientarina

Kävin tänään katsomassa District 9 -elokuvan, ja olen todella tyytyväinen että sen tein. En lukenut elokuvasta paljoakaan etukäteen, koska halusin mennä paikan päälle ilman ennakko-odotuksia. Pakko myöntää että elokuva vei jalat alta - harvoin olen noin innostuneena ja tyytyväisenä poistunut leffateatterista. Kerrankin eteeni lävähti selvästi erilainen alienelokuva joka oli kuin raikas tuulahdus ummehtuneessa Hollywood-komerossa.

Jo elokuvan alkuasetelma on raikkaan erilainen: muukalaisten avaruusalus ei ole ilmestynyt minkään Amerikan suurkaupungin ylle, vain Etelä-Afrikan Johannesburgiin. Lisäksi alienit eivät yritä saattaa maan kansalaisia sukupuuttoon, vaan he ovat haaksirikkoutuneita ja päätyvät asumaan slummimaiseen hökkelökylään kuin pakolaiset konsanaan. Ihmiset eivät kuitenkaan sulata muukalaisia kotikulmillaan, mistä tuli mieleen mm äskeiset uutisoinnit jossain pohjoiskarjalaisessa kunnassa vellovasta kiistasta turvapaikanhakijoiden oikeudesta käyttää paikallista pallokenttää.
Elokuvan tapahtumat saavat alkunsa siitä kun on kulunut parikymmentä vuotta muukalaisten saapumisesta ja ihmiset ovat saaneet tarpeeksensa heidän läsnäolostaan. Muukalaiset päätetään häätää alueelta ja siirtää uuteen leiriin - mikä saakin aikaan väkivaltaisia seuraamuksia.

Peter Jacksonin tuottama ja eteläafrikkalaisen Neill Blomkampin ohjaama elokuva on tehty puolidokumentaristiseen tyyliin, ja piti ainakin minut otteessaan koko ajan. Alienit olivat tosi hyvin animoituja ja actionia sekä erikoisefektejä oli ihan sopivasti.

Blomkamp on yksi nimistä joita on mainittu tulevan Halo-elokuvan ohjaajaspekulaatioissa. Toivon että hän istahtaa ohjaajanpallille, sillä jos hän tekisi Halon samanlaisella näkemyksellä kuin District 9:n, niin saisimme kenties ensimmäistä kertaa nähdä oikeasti HYVÄN pelielokuvan.

Viisi tähteä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tämä mennään katsomaan ensi viikolla koska nyt on niin kiirus..Tämä kiinnostaa ehdottomasti !!

-Anne- kirjoitti...

Kannattaa!

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails