torstaina, syyskuuta 03, 2009

Ylireagointiako?

Viimeisin uutinen liittyen Kiesin naislausuntoihin on että tämä on eronnut tehtävästään. No se nyt on ehkä minunkin mielestäni vähän liioiteltua – mies ilmaisi lehdessä typeriä mielipiteitään, mutta ei sen takia sentään olisi työtään pitänyt menettää. Toisaalta moinen möläyttely nykysuomessa kuvastaa tiettyä harkintakyvyn puutetta, mistä ehkä on haittaa johtotehtävissä, mutta jos kaveri on muuten tehnyt hommansa hyvin niin…

Olen hiukan lueskellut eri foorumeiden keskustelua asiasta ja huomannut miten jotkut ovat moittineet telaketjufeministejä, natsifeministejä yms. ylireagoimisesta ja ajojahdin aloittamisesta. Ei sitä kuulkaa tartte olla edes varsinainen feministi reagoidakseen siihen että joku porho vähättelee naista julkisesti ihan selvällä suomen kielellä.

Itseäni en kutsu feministiksi, ehkä juuri sen takia että siihen sanaan yhdistyy niin monesti tiukkapipoisuus ja huumorintajuttomuus, mutta en silti kestä sitä että äijät kävelevät ylitseni sukupuoleni takia. Sanoisin pikemminkin olevani tasa-arvon kannattaja.

3 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Ylireagointia on minusta se, että tällaisesta asiasta syytetään meitä feministejä (minä siis olen ollut koko ikäni ihan julkifeministi). Jos joku oikeasti on niin tahvo, että menee laukomaan tällaisia asioita, niin silloin pitää kantaa vastuu. Julkinen anteeksipyyntökin olisi äijältä ollut kyllä ihan paikallaan.

Siinä mielessä tämä on ollut hyvää keskustelua, että tämä on osoittanut sen, että meillä feministeillä on vielä paljon tehtävää siihen aitoon tasa-arvoon tässä maassa.

-Anne- kirjoitti...

Juu, toki kunnollista julkista anteeksipyyntöä odottelisin minäkin.
Ja jos herra olisi sanonut esim että hän ei palkkaa naisia, niin olisin heittänyt kaverin heti firmasta pihalle. Mutta tällä kertaa olisin voinut tyytyä ihan armon aneluun. Jostain syystä vähän säälin tyhmää - mutta ei hän todennäköisesti työttömäksi sentään jää.

Noissa keskusteluissa on myös tullut ilmi että moni äijä yhä ajattelee tuolla tavoin - se on surullista.

-Anne- kirjoitti...

Muutan lausuntoani - olen tänään lukenut Kiesin tuttavien kertomuksia siitä mitä sammakoita tämä on aiemmin päästänyt suustaan. Jos ne pitävät paikkansa niin en enää sääli tyhmää - tuntuu olevan täyspälli ja sellaisten sääliminen on sairautta.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails