perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Läskit hyötykäyttöön


Nepal_IMG_0644
Originally uploaded by Global.finland.fi
Koska tässä on muutenkin tarkoitus pudottaa painoa, niin miksei sitten pistettäisi niitä ylimääräisiä laardeja hyötykäyttöön.

Kun ensimmäistä kertaa kuulin että joku kroisos on lupautunut maksamaan 15 euroa jokaisesta suomalaisten helmi- ja toukokuun välillä pudottamasta kilosta hyväntekeväisyyteen, luulin että kyseessä on vitsi. Mutta totta se olikin - kyseinen henkilö on sitoutunut ostamaan läskiä jopa kymmenellä miljoonalla eurolla, ja ne rahat suunnataan Nepalin opettajankoulutukseen.

Turussa oli eilen info- ja alkupunnitustapahtuma, missä oli niin paljon ihmisiä että vaa'lle pääsyä olisi joutunut odottamaan tuhottoman kauan. Onneksi paikallinen apteekki on ilmoittautunut yhteistyökumppaniksi ja sielläkin voi hoitaa tuon punnituksen. Yritän tänään ehtiä hoitamaan sen pois alta ja toivon että loppupunnituksessa tulee hyväntekijälle ainakin 45 euron lasku. 

Tämä on vallan terveellinen aloite. Suomessa on paljon ihmisiä (minä mukaanlukien) joiden todella kannattaisi pudottaa painoa, ja Nepalissa kaivataan apua. Tässä lista siitä mitä yhdellä läskikilolla eli 15 eurolla voi saada.

(Kuva Marja-Leena Kultanen: Khanigaun alakoulu Dhadingin piirikunnassa Nepalissa; Ombika Adhikari opettaa. Global.finland  läskillä lukutaitoa -kuvapankki Flickrissä.)

5 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan, mitä tästä seuraa. Toivottavasti PALJON hyvää. En kestäisi, jos tämäkin olisi jokin huijaus.

-Anne- kirjoitti...

Mietin ensin että pitääkö homma oikeasti paikkansa, mutta oletan että mm THL:n ja seurakuntien mukanaolo antaa sille jonkin verran validiteettia. Kymmenen miljoonaa on mielestäni kyllä aika iso summa... kuka mahtaa olla tuo mysteerilahjoittaja?

Anonyymi kirjoitti...

Äitini liittyi tähän ;O) Hän ei laihduta ikinä mutta nyt sai hyvän syyn pudottaa vähän painoa, ennen hän on pitänyt laihduttamista ihan pellen puuhana ;O)

Tinka kirjoitti...

Huhuuu, Anne!?

-Anne- kirjoitti...

Ai hei joo! Hitto, onko oikeasti kulunut jo 2 kuukauta viimeisestä pävivityksestä?? Nyt saan jo potea huonoa omatuntoa - näköjään on niin että kun kerran antautuu blogitauolle niin kirjoittamisen aloittaminen on taas niin vaikeaa. Ja on se kamalaa miten nopeasti aika kuluu! Mutta huomenna palaan ruotuun. Taatusti.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails