torstaina, toukokuuta 13, 2010

Kotireportaasi

Vuosi sitten hääräsin täällä asunnossa tapeteja repien ja seiniä maalaten. Vuoden aikana tästä on muovautunut ihan mukava koti, vaikka vielä on joitakin huonekaluja hakusessa. Tässä pieni ennen ja jälkeen -vertailu, aloitetaan makuuhuoneesta:

Siellä oli vähemmän viehättävä ysäritapetti boordeineen. Puhumattakaan kammottavasta siniharmaasta muovimatosta.


Nykyinen värimaailma miellyttää silmääni huomattavasti enemmän. Tänne on vielä hakusessa joku kiva hyllykkö ikunasyvennykseen, kun tuo vanha tietokonepöytä ei mielestäni ihan sovi kuvaan. Ja taulujakin pitäisi hankkia lisää. Jonkinlainen verhokappakin on mietinnässä. Minä muuten kuulun niihin ihmisiin joilla on kesä- ja talviverhot - tekstiilejä vaihtamalla saa kivasti vaihtelua. Talvella ikkunoita koristivat runsaat tumman luumun väriset verhot.


Pari yksityiskohtaa makkarista: Sain tämän torson eräältä ystävältäni pari vuotta sitten, enkä vieläkään ole saanut päällystettyä sitä uudelleen. Olen joskus vaan niin saamaton! Mutta se on oiva koruteline.

Lisää koruja. Taustalla toisen ystävän Ameriikanmatkalta tuoma elokuvajuliste.

Sitten keittiöön, missä oli alunperin ihan kammottavat vauvansiniset seinät:
Se hirvittävä väri sai vaihtua kermanvalkoiseen, jota maustetaan punaisilla verhoilla ja lampulla. Jos budjetti joskus sallii, aion uusia ruokapöydän, mutta se ei tada tapahtua ihan pian.
Keittiön seinälle olen suunnitellut ripustettavaksi leffajulisteita. Niitä tosin on tässä vaiheessa vasta kaksi, joista toinen ei ole päässyt edes seinälle asti. (Aah, Sherlokki!)

Olohuoneessa oli alunperin valkoinen tapetti ja se sama muovimatto kuin muuallakin. Päätin että väriä pitää olla, ja maalasin yhden seinän samalla sävyllä kuin edellisessäkin asunnossani.


Minua kylläkin häiritsee se että maalaus tuli tehtyä vähän kiireessä eikä pinta sen takia ole ihan tasainen. Taidan jossain vaiheessa laittaa tuohon jonkun kivan tapetin. Jos jaksan. täälläkään en ole vielä saanut kaikkia tauluja seinille. Pidän kovasti art noveau-taiteesta, seinällä Mucha-näyttelystä ostamani juliste ja ripustusta odottaa minusta aivan ihana absinttimainos. Viimeisin sisustusostokseni on muuten tuo nurkassa seisova Ikean lattialamppu, se tuo mielestäni mukavasti pyöreitä muotoja muuten niin kulmikkaaseen sisustukseen.

Minun ja Picon muotokuva on sentään jo päässyt seinälle saakka:

Sitten vielä kurkistukset kirjahyllyyn, dvd-hyllyyn ja baarikaappiin=):


Itseäni kiinnostaa yleensä muiden kylpyhuoneet, mutta omani on nyt niin kamalassa kunnossa että sinne ette saa kurkata. Eteinenkin kaipaa siivousta, joten sieltä esittelen vain keikkafotoni:


Siinä se kierros sitten olikin. Seuraavana projektina olisi saattaa parveke sellaiseen kuntoon että siellä voisi nautiskella toivon mukaan lämpimistä suvi-illoista. Terassimatto ja kalusteet ovat etsinnän alla.

7 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Kiitos kierroksesta. Taisikin jossain remppavaiheessa tulla mainituksi, että mulla on työhuoneessa kaksi samanväristä seinää kuin sulla makkarissa. Omistani olen tykännyt jo kuusi vuotta.

Tinka kirjoitti...

Ihania kuvia! Nätin näköstä! Ja tuo vihreä on aika kivannäkönen sävy ja mitkä lattiat! Oijoi!

Tämmöselle uteliaalle (toisten asuntojen suhteen) ihan nannaa tämmönen raportti. Huviksenihan mie Etuovi.comiakin kattelen ;)

Mutta eteinen ja kylppäri kiinnostaa kyllä kans!

-Anne- kirjoitti...

Tintti: Kaksi seinää minullakin on vihreät - muut jätin kermanvalkeiksi. Tuo on rauhoittava väri.

Tinka: Kiits. Olen kyllä tosi tyytyväinen tuohon lattiaan, vaikka onkin "vain" laminaattia eikä parkettia.
katsotaan jos joskus esittelen kylppärin ja eteisenkin..

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet tehnyt aika kamalasta kämpästä todella hienon! Toi vihreä on melkein buddhamaisen tyyni väri, kaverillani on samaa makkarissa ja aina tekee mieli oommmmmmata ;O) Ihan sun näköinen kämppä, olettaisin!

-Anne- kirjoitti...

Mikaela: Kiitos! Kyllä tuota minun näköisekseni voisi sanoa, värimaailmaan olen todella tyytyväinen. Tietty sitä haluaisi hankkia vaikka mitä kivaa sisustuselementtiä, mutta budjetti tulee vastaan.

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Todella kiva näköinen koti sinulla! Kiitos kierroksesta :) Nuo korutelineet - varsinkin tuo torso sellaisena - ovat tosi kivoja ja leffajulisteet on aina in :)

(minä en ole kunnon blogikierroksille ehtinyt viime viikkoina, siksipä täällä kommentoin vasta nyt :)

-Anne- kirjoitti...

Kiitoksia, Päivi. Mäkään en ole ehtinyt käydä blogikierroksella viikkoon, täytyy ensi viikolla palata ruotuun.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails