keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Päivän paras uutinen

oli se, että Katalonia aikoo kieltää härkätaistelut.

Mielestäni onkin ollut ihan pöyristyttävää että eläimiä rääkätään viihteen nimissä. Kumma ettei esimerkiksi EU ole uskaltautunut kieltämään moista toimintaa - onhan sitä turhempiakin säädöksiä tehty. Juujuu, onhan se osa espanjalaista kulttuuriperintöä, mutta asia ei välttämättä ole hyväksyttävä vaikka se traditio onkin. Niin perinne/kulttuuritieteilijä kuin olenkin, niin olen vakaasti sitä mieltä että joidenkin perinteiden onkin paras kuolla pois.

Sitä en tiennytkään että nämä "huvit" ovat olleet Kanarian saarilla kielletyt jo parinkymmenen vuoden ajan. Katalonia on siis toinen Espanjan alue joka pistää rääkkäykselle pisteen. Hyvä näin, ja toivottavasti loppu maata seuraa pian perässä.

4 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Amen Sistah. En tosiaan tajua miten EU antaa tuon jatkua, selkärangattomia nössöjä kaikki..

-Anne- kirjoitti...

Niinpä. Ja toisista se on sitten niin hienoa. Tuli tässä mieleen semmoinenkin tilanne kun espanjanopettaja kerran näytti oppitunnilla härkätaisteluvideota ja hymyili vaan kun minä ilmaisin paheksuntani...

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Woohoo! Tuota onkin odotettu! En ole ikinä tajunnut sitä, että ihmiset yleensä tykkäävät mennä katsomaan tuollaista eläinrääkkäystä... ihan hullua touhua.

Tiina kirjoitti...

Oon ihan samaa mieltä!
Sitä vaan ihmettelin, että miksi niitä ei voida kieltää heti, miksi vasta 2012? Siinä ehtii monta härkää kärsiä vielä!

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails